Action Charité et Développement, Togo

In het dorp Goumepeme in Togo was geen waterput. In het droge seizoen moeten vrouwen en meisjes 2 à 3 kilometer lopen om water te halen. Hierdoor gaan meisjes minder naar school en hebben de vrouwen minder tijd voor economische activiteiten. Tijdens het regenseizoen vangt de bevolking water op uit kleine modderige stroompjes die dan ontstaan. Door gebruik van dit vervuilde water is de kindersterfte in Goumepeme erg hoog.

Waterputten

Action Charité et Développement (AcDev) , een vrijwilligersorganisatie in Togo, heeft veel ervaring in de aanleg van putten: tussen 2010 en 2014 legden ze 7 putten aan in verschillende dorpen. Voor elke put is een watercomité verantwoordelijk voor het onderhoud en hygiënisch gebruik van de put.

Met de microgift van € 9.329,- van het NASF zal AcDev in Goumepeme de bouw van een 40 meter diepe put met deksel realiseren. Daarnaast wordt hygiënevoorlichting gegeven en zal een watercomité worden opgezet. Het project is in april 2015 van start gegaan. In augustus 2015 is de put officieel geopend en in gebruik genomen.

Kijk naar dit prachtige filmpje: https://youtu.be/CtIZWDxF4Yo