Vulnerable Aid Organization, Ghana

Vulnerable Aid Organization, Ghana

Vulnerable Aid Organization (VAO) is een jonge Ghanese organisatie, die zich eind 2014 officieel heeft geregistreerd.  De organisatie is opgericht om samen met de gemeenschap gezondheidsproblemen, zoals cholera, in Larbi Community aan te pakken door gezondheidsvoorlichting en de aanleg van drinkwater- en toiletfaciliteiten.

Schoonmaakacties

Tot nu toe heeft VAO vooral schoonmaakacties georganiseerd met de bevolking om de hygiënische situatie van de leefomgeving van Larbi Community te verbeteren. Daarnaast organiseert VAO ook alfabetiseringsactiviteiten voor kinderen die niet op school zitten. Zij geven ook studiebeurzen. De jonge organisatie is verder succesvol geweest in het lobbyen om een brug te bouwen en aansluiting te realiseren aan een netwerk van wegen door gezamenlijk een weg te bouwen.

VAO - VIP imageVoorkomen van cholera door betere hygiëne

Om ziektes zoals cholera te verminderen door een betere hygiëne, ontvangt VAO een microgift van € 7.764 voor de aanleg van een VIP (ventilated improved pit)-latrine. De lokale bevolking zal bijdragen aan het graafwerk, het maken van betonstenen, de aanvoer van water en het vervoer van de benodigde goederen. Het project is in februari 2015 van start gegaan.