We hebben een winnaar! ‘Een stapje naar de toekomst’ wint de Albert Schweitzer Prijs 2018

Utrecht- Op 14 april reikte het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) voor de achtste keer de Albert Schweitzer Prijs uit. Iris van Wanrooij (arts in opleiding) en Milou van Ingen (physician assistant) werden door de vakjury verkozen tot winnaars van de Hoofdprijs. Zij ontvangen de startsubsidie van € 5000 voor het verder uitvoeren van hun project.

Deel je talent met de wereld
Je talenten inzetten voor het welzijn van je medemens in Afrika, daar draait het om bij de Albert Schweitzer Prijs. Jongeren tussen 18 en 35 jaar die werken aan een bijzonder initiatief of project om de gezondheid(szorg) in Afrika te verbeteren, kunnen meedingen naar de Albert Schweitzer Prijs en maken kans op de startsubsidie van € 5000.

Onder leiding van Jan van Berkel- voorzitter van Goede Doelen Nederland en directeur van de Leprastichting- nomineerde de jury uit de inzendingen drie initiatieven die kans maakten op de Hoofdprijs. Vandaag koos de vakjury de winnaar uit deze drie genomineerden. Winnend initiatief ‘Een stapje naar de toekomst’ richt zich op na-zorg voor couveusekindjes en hun ouders in Tanzania, zodat zij meer kans hebben op een gezonde ontwikkeling in hun vroege baby- en kinderjaren.

Milou: “In het ziekenhuis van Sengerema (Tanzania) worden jaarlijks 1300 baby’s opgenomen op de couveuse afdeling. Deze kinderen hebben een verhoogd risico op problemen in de ontwikkeling. Veel van deze problemen kunnen vroegtijdig ondervangen- en optimaal ondersteunt worden, wat leidt tot beter functioneren, voorkomen van complicaties en betere acceptatie in de samenleving. Helaas is er nu geen nazorg en dus geen vroegtijdige screening en opvolging. Daarom is het noodzakelijk een ontwikkelings polikliniek te starten. Met dit project willen wij deze polikliniek realiseren”.

De jury prees dit project omdat een goed doordacht initiatief is, waar veel behoefte aan is, wat een groot draagvlak bij alle betrokkenen geniet en wat goed uitvoerbaar en uit te breiden is. De winnaar zet het geldbedrag van de Albert Schweitzer Prijs in voor het uitvoeren van het project. Vaak blijkt de AS Prijs een vliegwiel voor startende Nederlandse initiatiefnemers in Afrika.

ASP Publieksprijs 2018

Project 'Mothers on the Move' kreeg op nasf.nl met 1.222 stemmen de meeste stemmen van het publiek en wint daarmee de publieksprijs 2018 van 1.000 euro! Er is meer dan 6267 keer gestemd.

ASP Aanmoedigingsprijs 2018

Project 'Teleradiologie- grensoverschrijdende zorg' heeft een aanmoedigingsprijs van 500 euro gewonnen. Project '3D printing in Sierra Leone' heeft ook een aanmoedigingsprijs van 500 euro gewonnen.

De Albert Schweitzer Prijs 2018 is een initiatief van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds en wordt ondersteund door Foundation Max van der Stoel (FMS) en Stichting Kerk in Actie.

Voor Afrika!

Met uw donatie investeren we in kleine, lokale gezondheidsinitiatieven in Afrika. Omdat we beseffen dat gezondheid je belangrijkste bezit is. We geloven in de kracht van praktische oplossingen voor lokale problemen. U ook? Steun ons dan. Samen maken we het verschil. 

Steun het NASF

Kleinschalige hulp helpt! Zeker in Afrika. Helpt u ons nieuwe projecten uit te voeren?

Header-vrouw-gezondheid

Voor Afrika!

Met uw donatie investeren we in kleine, lokale gezondheidsinitiatieven in Afrika. Omdat we beseffen dat gezondheid je belangrijkste bezit is. U ook? Steun ons dan. Samen maken we het verschil. 

Laatste berichten

header2crowd

Betaalbare protheses in Sierra Leone door 3-D printen

Betaalbare protheses in Sierra Leone door 3-D printen Albert Schweitzer Fonds, Radboudumc en Universiteit Twente steunen Lars en Merel bij...
NASF 2018 in cijfers

NASF 2018 in cijfers

Wat zegt een cijfer? We steunden zo'n 30 gezondheidspioniers die duizenden mensen hielpen met oplossingen voor hun gezondheid. Honderden kinderen,...
Jaarverslag NASF 2018 gepubliceerd

Jaarverslag NASF 2018 gepubliceerd

Met grote trots laten we u zien wat wij in 2018 deden. Wij danken alle betrokken mensen, belangstellenden en donateurs...