Potret-Milou

 

Elke dag trek ik trouw mijn skates aan voor een rondje door de polder rondom Nijmegen. Even uitwaaien. De vrolijke deunen van de Tanzaniaanse Bongo Flavour uit mijn headset brengen me even terug in Sengerema. Ik kan het brandende hout en de regen op het verse Tanzaniaanse gras bijna écht ruiken. Even ben ik weer terug.

Mijn gedachten dwalen altijd af naar ‘onze’ NICU. Veel patiëntjes passeren in mijn hoofd de revue, zoals de kleine Dotto, het dappere mannetje met het blauwe mutsje. Hem konden we gelukkig goed helpen. Na vijf jaar hard werken gaan we de NICU uitbreiden om álle zieke baby’s die de zorg zo hard nodig hebben, te kunnen helpen.

Alle prachtige donaties en bovenal ontroerende reacties die mijn crowdfundingactie teweeg brengt geven me een heel warm gevoel. Zo kreeg ik een berichtje van een moeder, van wie meerdere kinderen op de NICU hebben gelegen. Haar kinderen waren zo geraakt door deze actie, dat zij besloten hun eigen spaarcentjes over te maken om een steentje te willen bijdragen. Hiervan krijg ik kippenvel, en word ik stil..

We zitten in de laatste week van de crowdfunding van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds. We hebben reeds een mooi bedrag bij elkaar gekregen van heel veel mensen die geven. Zij delen de waarde die ik hecht aan deze kinderlevens. Halen we de €8000 euro die nodig is? Jullie donaties maken echt het verschil voor deze kindjes. Bedankt aan iedereen die met mij mee voelt en helpt!

Hartelijke groet,
Milou van Ingen, P.A.

Milou-met-kind