Projecten gestart!

Afgelopen december en januari hebben wij uw aandacht gevraagd voor de nieuwjaarswensen van Taabu, Philly en Kofi. Drie gezondheidspioniers van het NASF in Oeganda en Ghana en inspirerende voorbeelden van de mensen waar het NASF mee samenwerkt. We hebben goed nieuws te melden: alle 3 de projecten kunnen dankzij uw steun van start gaan!

De 3 gezondheidspioniers hadden alle drie een project klaarstaan voor verbetering van de gezondheid van kwetsbare groepen in hun gemeenschap. Kleinschalige projecten, maar met grote impact voor de mensen ter plaatse.

  • Taabu wenste dat 350 uiterst kwetsbare gezinnen met hoog gezondheidsrisico in 2023 schoon kunnen koken in het Tororo district in Oost-Oeganda.
  • Philly wenste dat alle meisjes van de Buggya en Kayijja Primary School in 2023 dankzij schone en veilige toiletten met handwasgelegenheid en herbruikbaar maandverband naar school blijven gaan in het Masaka district in Zuid-Oeganda.
  • Kofi wenste met zijn team een echocentrum in het gezondheidscentrum in Kissiflui in Ghana te realiseren, zodat in 2023 minder baby’s en moeders komen te overlijden.

Mede dankzij uw steun!

Mede namens Taabu, Kofi en Philly heel veel dank voor uw de steun! Wij houden u op de hoogte over de vorderingen.

Voor Afrika!

Met uw donatie investeren we in kleine, lokale gezondheidsinitiatieven in Afrika. Omdat we beseffen dat gezondheid je belangrijkste bezit is. U ook? Steun ons dan. Samen maken we het verschil. 

Nieuwsberichten

bestuurswijzigingen-1

Nieuwe voorzitter en penningmeester

Graag stellen we kort onze nieuwe voorzitter Miranda Rovers en penningmeester Alexander van Binsbergen voor. Beiden zijn afgelopen zomer gestart...
Senior woman teacher happy to see the completed reusable sanitary pad1

Meisjes naar school

De wens van onze gezondheidspionier Philly Muwanyi is vervuld. Hij wilde dat meisjes van de Buggya en Kayijja Primary school...
Zingende-meisjes-blindenschool-IMG_0713-scaled-1

Blik op de toekomst na fatale brand in blindenschool

Op 25 oktober 2022 werden we opgeschrikt door het nieuws van de brand op de Salama School voor Blinden in...

Projecten nieuws

IMG_6071

Inenten kinderen mogelijk door koelunits en zonnepanelen- Oeganda

In de rurale gebieden van Kissiflui en Norvisi (Ghana) met 7000 inwoners lijden kinderen aan ziekten die voorkomen kunnen worden...
1 meisjes voor schoolgebouw

Meisjes naar school – Oeganda

Veel meisjes in Oeganda gaan niet naar school of stoppen met school omdat ze ongesteld zijn. Ze hebben geen geld...
IMG_5111

Echocentrum redt moeder en kind – Ghana

Gezondheidspionier Kofi en zijn team willen een echocentrum in de gezondheidskliniek in Kissiflui in Ghana inrichten, waar zwangere vrouwen tijdig...