Albert Schweitzer Magazine

Het Albert Schweitzer Magazine verschijnt 2 keer per jaar en wordt gratis aan donateurs en contacten van het NASF verzonden. Wilt u een magazine ontvangen? Laat het ons weten via info@nasf.nl Tegen betaling van de portokosten ontvangt u een exemplaar per post.

Ideeën, vragen of opmerkingen?

Heeft u ideeën, vragen of opmerkingen over het Albert Schweitzer Magazine? Of wilt u een magazine nabestellen? Dan horen wij graag van u! U kunt een e-mail sturen naar de redactie van het Albert Schweitzer Magazine via info@nasf.nl. Of  per post naar het Nederlands Albert Schweitzer Fonds, Redactie Albert Schweitzer Magazine, Postbus 8568, 3503 RN Utrecht.

Online inzien

Eerdere edities van het Albert Schweitzer Magazine zijn online in te zien door hieronder op de cover van het desbetreffende nummer te klikken.

Albert Schweitzer Magazine mei 2015

Wat laat jij achter? 50 jaar na Albert Schweitzer

Het is nu vijftig jaar geleden dat Albert Schweitzer is overleden, maar zijn gedachtengoed spreekt nog steeds aan. Dat is wat hij achter heeft gelaten. Een mooi thema dus voor een nieuwe editie van het Albert Schweitzer Magazine. En om stil te staan bij wat wij achterlaten. Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) steunt kleinschalige gezondheidsprojecten in Afrika met microgiften. De aanvragen voor deze steun worden ingediend door mensen die zich samen met andere inzetten om de levensomstandigheden van hun gemeenschap te verbeteren, juist met kleine projecten. Zo hebben we bijgedragen aan de aanschaf van 25 fietsambulances in Kenia, zullen hiv-geïnfecteerde en zwangere vrouwen in Uganda hun voedingssituatie verbeteren door het telen van champions en wordt een dorp in Togo voorzien van schoon water. Dit zijn voorbeelden van projecten ondersteund door het NASF. Veel leesplezier!

Frans Hiddema, voorzitter NASF