Albert Schweitzer Prijs 2019

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) reikt jaarlijks de Albert Schweitzer Prijs uit. Een initiatief waarmee het NASF jongeren helpt om hun droom voor een gezonder Afrika waar te maken.

De 10 nominaties voor 2019 zijn bekend. Welk project gun jij jouw stem?

Het project met de meeste stemmen wint €1.000,-. Daarnaast bepaalt een vakjury wie de hoofdprijs van €5.000,- en de 2 aanmoedigingsprijzen van €500,- ontvangen. De uitreiking vindt plaats op 13 april 2019 tijdens de Afrikadag in Amsterdam.

Ontdek welke projecten genomineerd zijn en stem!

In het kort

  • Voor een gezonder Afrika
  • Wie heeft het beste idee?
  • 10 genomineerden 
  • Stem direct voor de Publieksprijs 2019 

 

Breng jouw stem uit voor 13 april 2019!

Bekijk de 10 projecten

The Power of CPR

Tijdige reanimatie redt levens.

Mavuvu kliniek

Eerste verslavingskliniek voor jongeren in Malawi.

Stimulate to simulate

Simulatietraining verloskunde in low resource setting.

Seeds of tomorrow

Combatting child malnutrition.

Hippocrates

Een app voor en door dokters.

Kangaroo Mother Care & Counselling Center

Hulp voor te vroeg geboren baby's.

Genees een Wond, Koop een Bij!

Biologische honing productie voor wondverzorging.

BEST: Breast Equipement uSe opTimization

Early detection of breastcancer helps save lives.

Het Masanga Dental Project

Schone tanden redden levens.

Mamawise

Voor de beste start in het leven.

Welk project stem jij?

Winnaar ASPrijs 2018

Iris van Wanrooijen en Milou van Ingen wonnen in 2018 de hoofdprijs van € 5000,- . Met hun initiatief ‘Een stapje naar de toekomst’ willen zij betere nazorg verlenen aan couveuse kindjes in Tanzania.

Deze kindjes hebben een verhoogd risico op problemen in hun ontwikkeling. Problemen zijn makkelijk te voorkomen als ze op tijd worden herkend. Op dit moment is er echter geen nazorg om deze hulpvraag op te volgen. Het geld zal daarom worden besteed aan de opstart van een ontwikkelingspolikliniek.

Winnaar ASPrijs 2016

In 2016 wonnen Lianne Cremers, Jelle Visser en Emma Birnie de AS Prijs met hun initiatief: ‘Prevent Podoconiosis, Wear Shoes!’

Met het geld van de prijs zijn de winnaars naar Ethiopië gegaan en gaven daar samen met lokale partners voorlichting over de ziekte. Als mensen eenmaal weten wat het is, weten ze ook hoe ze het kunnen voorkomen en behandelen. Verder hebben ze zeep en schoenen uitgedeeld om de ziekte te voorkomen. Hun werk heeft lokaal zoveel aandacht gekregen dat ze extra fondsen binnengehaald hebben en het werk nu voort zetten zonder de hulp van het NASF. We zijn heel trots op Lianne, Jelle en Emma!

Winnaar ASPrijs 2015

Winnaar van de Albert Schweitzer Prijs 2015 Vera van Rijn laat zien wat zij heeft gerealiseerd door haar talent in te zetten voor de gezondheid van Afrika.

Leuk weetje: het winnen van de prijs heeft haar geholpen om haar werk te starten. Tijdens haar project heeft ze manieren gevonden om zonder onze hulp verder te kunnen!

Wat kunnen we met uw steun?

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds steunt kleinschalige gezondheidsprojecten in landen in Sub-Sahara Afrika.

Onze kracht daarbij: we ondersteunen kleinschalige projecten. Opgezet door de lokale bevolking zelf.

Zo behalen we prachtige resultaten. Met een klein budget. Helpt u mee?

Achtergrond

Met de jaarlijkse Albert Schweitzer Prijs wil het NASF jongeren betrekken bij het verbeteren van de gezondheidszorg in Afrika. Hiermee treden we in de voetsporen van Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer (1875-1965). Albert Schweitzer startte in 1913 de bouw van een ziekenhuis in Lambaréné (Gabon, Afrika) waar hij de rest van zijn leven zieken behandelde. Verder was Albert Schweitzer ook een begaafd filosoof op het gebied van cultuur en ethiek. Voor zijn filosofie en levensmotto “Eerbied voor het leven” ontving Albert Schweitzer in 1951 de Nobelprijs voor de vrede.