Laat jouw idee het verschil maken

Hoe verbeter je de gezondheidszorg in Afrika? Een grote vraag. Waarop vele kleine projecten het antwoord kunnen geven. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe ideeën. Of beter gezegd: jouw idee.

Wij dagen je uit!

Ben je tussen de 18 en 35 jaar? En heb je een goed idee op de gezondheid in Afrika te verbeteren? Doe dan mee met de Albert Schweitzer Prijs. Experts helpen je dan je plannen concreet te maken. En je maakt kans op € 5.000 startsubsidie!

Heb je zelf geen idee, maar wil je wel bijdragen aan de prijs? Breng dan je stem uit op jouw favoriete project.

Deel je talent met de wereld!

Je talenten inzetten voor de gezondheid van je medemens in Afrika, daar draait het om bij de Albert Schweitzer Prijs. Jongeren tussen 18 en 35 jaar die werken aan een bijzonder initiatief om de gezondheid(szorg) in Afrika te verbeteren, kunnen meedingen naar de Albert Schweitzer Prijs en maken kans op een startsubsidie van €5000, op 2 aanmoedigingsprijzen én op de publieksprijs.

Het NASF reikt de AS Prijs jaarlijks uit. De achtste editie van de uitreiking van de AS Prijs vindt plaats op 14 april 2018 tijdens de Afrikadag in Amsterdam.

Vraag een digitale perskit aan via info@nasf.nl

De Albert Schweitzer Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Kerk in Actie, FMS en het Albert Schweitzer Ziekenhuis.

Winnaar ASPrijs 2014

Niek Versteegde won dit jaar de Albert Schweitzer Prijs met zijn initiatief: “Lucht voor Leven”, met als doel om sterfte en andere negatieve gevolgen van zuurstoftekort bij pasgeborenen terug te dringen. In het ziekenhuis in Mwanza, Tanzania, traint hij het lokale personeel om adequaat problemen te signaleren en in te grijpen. Verder worden de juiste materialen aangeschaft, zoals bijvoorbeeld beademingsballonnen. “Het project heeft inmiddels een vliegende start gemaakt”, laat Niek Versteegde weten. “Samen met reeds ervaren medewerkers en de aangekochte materialen zijn inmiddels de eerste 20 lokale mensen getraind én de eerste baby’s in het ziekenhuis in Mwanza gered.”

Meer informatie ASP 2014

Winnaar ASPrijs 2015

Winnaar van de Albert Schweitzer Prijs 2015 Vera van Rijn laat zien wat zij heeft gerealiseerd door haar talent in te zetten voor de gezondheid van Afrika.

Leuk weetje: het winnen van de prijs heeft haar geholpen om haar werk te starten. Tijdens haar project heeft ze manieren gevonden om zonder onze hulp verder te kunnen!

Meer informatie ASP 2015

Winnaar ASPrijs 2016

In 2016 wonnen Lianne Cremers, Jelle Visser en Emma Birnie de AS Prijs met hun initiatief: ‘Prevent Podoconiosis, Wear Shoes!’

Met het geld van de prijs zijn de winnaars naar Ethiopië gegaan en gaven daar samen met lokale partners voorlichting over de ziekte. Als mensen eenmaal weten wat het is, weten ze ook hoe ze het kunnen voorkomen en behandelen. Verder hebben ze zeep en schoenen uitgedeeld om de ziekte te voorkomen. Hun werk heeft lokaal zoveel aandacht gekregen dat ze extra fondsen binnengehaald hebben en het werk nu voort zetten zonder de hulp van het NASF. We zijn heel trots op Lianne, Jelle en Emma!

Meer informatie ASP 2016

Achtergrond

Met de jaarlijkse Albert Schweitzer Prijs wil het NASF jongeren betrekken bij het verbeteren van de gezondheidszorg in Afrika. Hiermee treden we in de voetsporen van Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer (1875-1965). Albert Schweitzer startte in 1913 de bouw van een ziekenhuis in Lambaréné (Gabon, Afrika) waar hij de rest van zijn leven zieken behandelde. Verder was Albert Schweitzer ook een begaafd filosoof op het gebied van cultuur en ethiek. Voor zijn filosofie en levensmotto “Eerbied voor het leven” ontving Albert Schweitzer in 1951 de Nobelprijs voor de vrede.


Geeft u ook voor de gezondheid van Afrika? Uw gift helpt 100%.

Ja, ik doneer graag een kleine gift met grote impact!

  • doneren via snel en veilig!
  • € 0,00
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.