logo ASP 2016

De Albert Schweitzer Prijs 2016


 We hebben een winnaar!

Dit jaar werd op 15 december voor de zevende keer de Albert Schweitzer Prijs uitgereikt, in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Een professionele jury verkoos uit de 3 genomineerde initiatieven 1 winnaar die met 5000 euro startsubsidie naar huis gaat.

De winnaar van 2016 is geworden ‘Prevent Podoconiosis, Wear Shoes’!

Lydia van Os met ‘La Voix Des Sans Voix’ en Tessa Custers, Manon Barendse en Joes Janmaat met ‘Bloom/ She Blooms. Personal Period Care’ kregen beiden de aanmoedigingsprijs van 750 euro.

De meeste stemmen, en daarmee de publieksprijs, ging naar ‘Bloom/ She Blooms’. Zij kregen een biologisch en fair trade verwenpakket.


 Bekijk hier de pitch filmpjes van de drie genomineerde initiatieven.

Bloom

ASP winnaars aanmoedigingsprijzen

Bloom zorgt ervoor dat moeders en dochters in Afrika meer met elkaar communiceren over menstruatie en seksuele gezondheid. In vier trainingen gaan moeders zelf op een creatieve en positieve manier aan de slag om zowel de fysieke als ook de emotionele en mentale kant van menstruatie te onderzoeken en te delen met elkaar. Op het einde ontvangen ze een persoonlijke menstruatiezeep  die dient als gespreksstarter, en als kado voor hun dochter om samen te vieren dat ze vrouw is!


ASP banners liggend2

La Voix Des Sans Voix

Geef een stem aan slachtoffers van seksueel geweld onder Burundeze vluchtelingen. Ook zij hebben recht op waardigheid, acceptatie en een nieuwe toekomst.


ASP banners liggend

Prevent Podoconiosis, Wear Shoes

Als je met blote voeten over vulkanisch gesteente loopt, heb je kans om de tropische ziekte podoconiosis op te lopen. Deze ziekte komt veel voor in Ethiopie en kan simpel behandeld, maar ook voorkomen worden door schoenen te dragen. Samen met lokale bewoners willen wij podoconiosis bestrijden!

Achtergrond van de Albert Schweitzer Prijs

‘Je talenten inzetten voor het welzijn van je medemens in Afrika’, daar draait het om bij de Albert Schweitzer Prijs. Met de Albert Schweitzer Prijs nodigt het NASF jongeren tussen 18 en 30 jaar uit, initiatief te nemen voor verbetering van de gezondheid in Afrika. Dit jaar reikt het NASF de AS Prijs voor de zevende keer uit. Vanaf 1 december worden de genomineerden bekend gemaakt en kun je op de website van het NASF stemmen op jouw favoriete initiatief!

Ondernemerschap, leiderschap en gedrevenheid. Je talenten inzetten voor het welzijn van je medemens. Het zijn begrippen die kenmerkend zijn voor de persoon van Albert Schweitzer. Omdat zijn gedachtegoed en levensinstelling tijdloos zijn en een inspiratie voor velen, zet het Nederlands Albert Schweitzer Fonds het werk van Albert Schweitzer voort. Om jonge mensen te stimuleren ´de Albert Schweitzer in zichzelf´ te ontwikkelen, reikt de stichting jaarlijks de Albert Schweitzer Prijs uit met een bijzonder initiatief op het gebied van gezondheid in Afrika. Dit jaar voor de zevende keer.

Winnaar van de Albert Schweitzer prijs 2015 az36

Gezondheidswetenschapper Vera van Rijn is de winnaar van de Albert Schweitzer Prijs 2015 en heeft daarmee 5000 euro gewonnen. Zij voert met dat geld haar project voor schoner koken in Oeganda verder uit. Binnenshuis koken op vuur in sloppenwijken levert veel longschade op. Van Rijn (28) zet met ‘Clean Cooking, Healthy Lungs’ in op voorlichting voor vrouwen, ter bewustwording dat kookrook in huis erg slecht voor de gezondheid is en stimuleert met succes het buiten koken onder afdakjes en de herkenning van longklachten door de mensen zelf.

 

Sponsors van de Albert Schweitzer Prijs 2016

ASz logo fullcol                   Logo_KIA_1

 

 

 [/vc_column_text]
[/vc_column][/vc_row]