Deze zomer organiseert het internationale netwerk van Albert Schweitzer organisaties AISL in samenwerking met Chris Doude van Troostwijk voor de vierde maal de internationale Albert Schweitzer Summer School in het Franse Günsbach. Tevens wordt dan het internationale Albert Schweitzer Research en Educatie netwerk (ASIREN) officieel opgericht.

Het ASIREN netwerk wil onderzoek onderzoekers met elkaar in contact brengen, die zich betrekken op Schweitzer’s ethisch-filosofische, maar ook esthetische en theologische intuïties. Waar mogelijk zullen tevens gezamenlijke projecten worden opgezet, zoals bijvoorbeeld de Summerschool.

Schweitzer is een iconische figuur die de Europese intellectuele en sociale ontwikkelingen van bijna een eeuw reflecteert. Vragen betreffende bio-politiek en bio-ethiek, betreffende de toekomst en relevantie van (liberale) theologie, van ecologie en inter-culturaliteit, maar ook vragen die de wending van transcendentale (neo-Kantiaanse) filosofie naar fenomenologie aangaan worden door zijn werk opgeroepen en vragen om doorwerking.

De start is op 7 juli. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd! Meer informatie vindt u hier.

 


Geeft u ook om de gezondheid van Afrika? Uw gift helpt 100%.

Ja, ik doneer graag een kleine gift met grote impact!

  • doneren via snel en veilig!
  • € 0,00
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.