Albert Schweitzer Fonds 2021

WIE WINT DE ALBERT SCHWEITZER PRIJS 2021?

Gezondheidspioniers voor Afrika

Gezond zijn is enorm belangrijk. Maar gezondheid is kwetsbaar. Zeker wanneer je wiegje in Afrika staat. Heel veel mensen in Afrika hebben nog onvoldoende grip op hun eigen gezondheid en die van hun kinderen. Eenvoudige, slimme gezondheidsinitiatieven van kundige mensen kunnen onvoorstelbaar veel betekenen voor hen.

Wij noemen deze kundige en bevlogen mensen die werken aan de gezondheid in Afrika #Gezondheidspioniers.

Ieder jaar reiken wij de Albert Schweitzer Prijs uit aan de beste jonge Gezondheidspioniers voor het realiseren van hun initiatief.

Zij zijn tussen 18 en 35 jaar, wonend, werkend of studerend in Nederland, en hebben een goed idee voor de gezondheid in Afrika. Jonge mensen die werk maken van #Healthforall. 

10 jaar Albert Schweitzer Prijs

Wat onze pioniers kenmerkt is dat ze passie hebben voor gezondheid en Afrika. Passie, net als Albert Schweitzer had toen hij in 1913 als arts naar Afrika toog om er een ziekenhuis op te richten. Jarenlang was hij aan het pionieren. Al 10 jaar reiken wij daarom deze echte ‘Pioniersprijs’ uit aan het beste initiatief of idee voor de gezondheid van Afrika.

Prijzenoverzicht

  • Hoofdprijs €5.000,-

  • Publieksprijs €1.000,-

  • 2x Aanmoedigingsprijs €500,-

De prijsuitreiking vindt plaats op 9 oktober van 10:30 tot 12:15 uur.

7-vierkant

Winnaar Albert Schweitzer Prijs 2019 Jonathan Vas Nunes

Jonathan Vas Nunes (31, tropenarts in opleiding) won de Albert Schweitzer Prijs in 2019! Zijn project 'Genees een Wond, Koop een Bij' richt zich op het opzetten van een biologische imkerij in het Masanga Hospital in Sierra Leone. Honing heeft belangrijke desinfecterende eigenschappen en kan goed gebruikt worden voor wondverzorging. Met de plaatselijke productie van honing zorgen Jonathan en zijn collega´s voor een betere behandeling van patiënten en voor een beter leven voor lokale bewoners én voor de bij.

Gezondheidspioniers steunen?

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds steunt kleine gezondheidsprojecten in Sub-Sahara Afrika. Opgezet door echte gezondheidspioniers.

Zo behalen we prachtige resultaten. Met een klein budget.

En jij kunt de gezondheidspioniers helpen!

Je volledige gift gaat naar het werk van gezondheidspioniers in Afrika, niets blijft hier.

Achtergrond

Met de jaarlijkse Albert Schweitzer Prijs wil het NASF jongeren stimuleren om hun talent in te zetten voor het welzijn van anderen, die het minder goed hebben. Hiermee treden we in de voetsporen van Nobelprijswinnaar dokter Albert Schweitzer (1875-1965).

Albert Schweitzer startte in 1913 de bouw van een ziekenhuis in Lambaréné (Gabon, Afrika) waar hij de rest van zijn leven zieken behandelde. Verder was Albert Schweitzer ook een begaafd filosoof op het gebied van cultuur en ethiek. Voor zijn filosofie en levensmotto “Eerbied voor het leven” ontving Albert Schweitzer in 1952 de Nobelprijs voor de vrede.