Albert Schweitzer Prijs 2020

Albert Schweitzer Prijs 2020 uitgesteld

In het licht van de recente ontwikkelingen rond het coronavirus is het stemmen en de uitreiking van de Albert Schweitzer Prijs 2020 tot nader order uitgesteld. Uit saamhorigheid en respect voor alle betrokkenen die direct of indirect te maken hebben met het coronavirus en de gevolgen ervan. 

Een aantal kandidaten werkt in de zorg. Het omgaan met de gevolgen van de corona pandemie vergt nu hun aandacht. Grote waardering hebben wij voor hun inzet. We wensen hen en alle andere betrokkenen veel sterkte en gezondheid.

Via de website houden we u op de hoogte over verdere ontwikkelingen rond de Albert Schweitzer Prijs, wanneer daar sprake van is.

Prijzenoverzicht

  • Hoofdprijs €5.000,-

  • Publieksprijs €1.000,-

  • 2x Aanmoedigingsprijs €500,-

7-vierkant

Winnaar Albert Schweitzer Prijs 2019 Jonathan Vas Nunes

Jonathan Vas Nunes (31, tropenarts in opleiding) won de Albert Schweitzer Prijs in 2019! Zijn project 'Genees een Wond, Koop een Bij' richt zich op het opzetten van een biologische imkerij in het Masanga Hospital in Sierra Leone. Honing heeft belangrijke desinfecterende eigenschappen en kan goed gebruikt worden voor wondverzorging. Met de plaatselijke productie van honing zorgen Jonathan en zijn collega´s voor een betere behandeling van patiënten en voor een beter leven voor lokale bewoners én voor de bij.

De uitreiking van de Albert Schweitzer Prijs vindt plaats op 4 april van 14:00- 17:00 in het KIT in Amsterdam. Wil je erbij zijn? Stuur ons een mail op info@nasf.nl

 

Gezondheidspioniers steunen?

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds steunt kleine gezondheidsprojecten in Sub-Sahara Afrika. Opgezet door echte gezondheidspioniers.

Zo behalen we prachtige resultaten. Met een klein budget.

En jij kunt de gezondheidspioniers helpen!

Achtergrond

Met de jaarlijkse Albert Schweitzer Prijs wil het NASF jongeren stimuleren om hun talent in te zetten voor het welzijn van anderen, die het minder goed hebben. Hiermee treden we in de voetsporen van Nobelprijswinnaar dokter Albert Schweitzer (1875-1965).

Albert Schweitzer startte in 1913 de bouw van een ziekenhuis in Lambaréné (Gabon, Afrika) waar hij de rest van zijn leven zieken behandelde. Verder was Albert Schweitzer ook een begaafd filosoof op het gebied van cultuur en ethiek. Voor zijn filosofie en levensmotto “Eerbied voor het leven” ontving Albert Schweitzer in 1952 de Nobelprijs voor de vrede.