Stap 1 van 2 - Keuze

Maak je keuze: welk project gun jij een stem?
Kies je favoriete project(Vereist)

Deel je stem voor de Albert Schweitzer PUBLIEKSPRIJS 2022

Kandidaten voor de Albert Schweitzer PUBLIEKSPRIJS 2022 maken kans op het winnen van € 2.000,-. Het Albert Schweitzer Fonds staat deze gezondheidspioniers bij met raad en daad, brengt ze samen met andere pioniers en helpt hun netwerk en zichtbaarheid te vergroten.

Op 8 oktober in het AFAS Hoofdkantoor in Leusden worden de winnaars bekend gemaakt. Wil je daarbij aanwezig zijn? Vul dan het Google-formulier in.

Jouw stem telt

Fijn dat je gaat stemmen voor de Albert Schweitzer PUBLIEKSPRIJS 2022. Wil je meer mensen uitnodigen om ook hun stem uit te brengen? Dan kan heel eenvoudig. Maak nu je keuze.

Overzicht Albert Schweitzer Prijs winnaars

Winnaar 2021

Groei en bloei
Sharlon Welleweerd en Raphael Mwayi
Junior Nyirenda

Winnaar 2019

Genees een wond, koop een bij
Jonathan Vas Nunes en Davida Oostlander

Winnaar 2018

Een stapje naar de toekomst
Iris van Wanrooij & Milou van Ingen

Winnaar 2016/2017

Prevent Podoconiosis, wear Shoes!
Lianne Cremers, Jelle Visser, Emma Birnie

Maak jij het werk van Gezondheidspioniers mogelijk?

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds steunt kleinschalige projecten van gezondheidspioniers. Met een klein budget: het kost vaak nog geen twee euro om iemands gezondheid écht te verbeteren. Zo behalen we prachtige resultaten. Help je onze gezondheidspioniers?

Achtergrond

Met de jaarlijkse Albert Schweitzer Prijs wil het NASF jongeren stimuleren om hun talent in te zetten voor anderen die het minder goed hebben. Hiermee treden we in de voetsporen van Nobelprijswinnaar dokter Albert Schweitzer (1875-1965).

Albert Schweitzer startte in 1913 de bouw van een ziekenhuis in Lambaréné (Gabon, Afrika) waar hij de rest van zijn leven zieken behandelde. Verder was Albert Schweitzer ook een begaafd filosoof op het gebied van cultuur en ethiek. Voor zijn filosofie en levensmotto “Eerbied voor het leven” ontving Albert Schweitzer in 1952 de Nobelprijs voor de vrede.