Vrijwilligerswerk

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds werkt veel met vrijwilligers. Deze vrijwilligers leveren een heel belangrijke bijdrage aan de projecten en activiteiten van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds.

Winnaar 2016: ‘PreventPodoconiosis, Wear Shoes’!

Dit jaar werd op 15 december voor de zevende keer de Albert Schweitzer Prijs uitgereikt, in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Een professionele jury verkoos uit de 3 genomineerde initiatieven 1 winnaar die met 5000 euro startsubsidie naar huis gaat.

 

Lydia van Os met ‘La Voix Des Sans Voix’ en Tessa Custers, Manon Barendse en Joes Janmaat met ‘Bloom/ She Blooms. Personal Period Care’ kregen beiden de aanmoedigingsprijs van 750 euro.

De meeste stemmen, en daarmee de publieksprijs, ging naar ‘Bloom/ She Blooms’. Zij kregen een biologisch en fair trade verwenpakket.

Bekijk hier de pitch filmpjes van de drie genomineerde initiatieven.

Bloom

zorgt ervoor dat moeders en dochters in Afrika meer met elkaar communiceren over menstruatie en seksuele gezondheid. In vier trainingen gaan moeders zelf op een creatieve en positieve manier aan de slag om zowel de fysieke als ook de emotionele en mentale kant van menstruatie te onderzoeken en te delen met elkaar. Op het einde ontvangen ze een persoonlijke menstruatiezeep  die dient als gespreksstarter, en als kado voor hun dochter om samen te vieren dat ze vrouw is!

 

La Voix Des Sans Voix

Geef een stem aan slachtoffers van seksueel geweld onder Burundeze vluchtelingen. Ook zij hebben recht op waardigheid, acceptatie en een nieuwe toekomst.

 

Prevent Podoconiosis, Wear Shoes

Als je met blote voeten over vulkanisch gesteente loopt, heb je kans om de tropische ziekte podoconiosis op te lopen. Deze ziekte komt veel voor in Ethiopie en kan simpel behandeld, maar ook voorkomen worden door schoenen te dragen. Samen met lokale bewoners willen wij podoconiosis bestrijden!

Afrika

Ons werkterrein

Gezondheid

Ons hoofdthema

€ 203.833

Geïnvesteerd (2016)