ASP 2022 banner liggend met enkel foto's

Gezondheidspioniers maken Afrika beter

In de gezondheidszorg in Afrika verandert enorm veel, maar voor te veel Afrikanen is een goede gezondheid nog een uitdaging.

Eenvoudige, slimme gezondheidsinitiatieven van kundige mensen kunnen dan onvoorstelbaar veel betekenen. Wij noemen deze kundige en bevlogen mensen Gezondheidspioniers.

Een Albert Schweitzer Gezondheidspionier is iemand die bevlogen is om nieuwe wegen en terreinen van gezondheidszorg te ontsluiten in Afrika, in de voetsporen van Albert Schweitzer.

Pioniers in beeld

Een groeiende groep Gezondheidspioniers komt met ideeën die gezondheidsproblemen écht oplossen.

Voorbeelden van doorbraken in behandeling of voorkomen van levensbedreigende ziektes zijn talrijk en blijven toenemen. 

Wij willen zorgen dat nog meer mensen zo snel mogelijk toegang hebben tot goede gezondheidszorg en preventie.

Het is tijd voor gezondheidszorg Afrika 2.0.

Daarom bouwen we samen met Afrikaanse en Nederlandse Gezondheidspioniers aan slimme initiatieven die het verschil maken.

Gezondheidspioniers nemen het initiatief, wij geven ze het nodige steuntje. Zo bereiken we veel.

Frans-Hiddema

Voormalig voorzitter en ambassadeur Frans Hiddema

Mijn naam is Frans Hiddema, ik ben tropenarts en was lang voorzitter van het Oogziekenhuis Rotterdam. Ik ben negen jaar voorzitter geweest van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) en nu ambassadeur van het fonds. 

Gezondheid is je belangrijkste bezit. Van jou, van mij, en van degene die in armoede is geboren in Afrika.  Wij zien steeds meer mensen slimme, concrete gezondheidsinitiatieven ontwikkelen in Afrika die écht het verschil maken.  

Een project kan ook  bescheiden van omvang zijn om echt de gezondheid te verbeteren. Eenvoudige initiatieven kunnen het verschil maken, hier en nu. Vaak genoeg heb ik dit met eigen ogen gezien. Als arts geloof ik in de Albert Schweitzer Fonds aanpak.

Gezondheidspioniers steunen?

Help jij ook mee een Gezondheidspionier op pad te sturen?

Je donatie komt volledig ten goede aan hun gezondheidsprojecten in Afrika.

Doe vandaag nog een donatie en help mee!

Albert

Onze naamgever Albert Schweitzer

Onze naamgever dokter Albert Schweitzer was een gezondheidspionier in Afrika en een invloedrijke 20e eeuwse Europeaan. In 1952 won hij de Nobelprijs voor de Vrede.

De gezondheidspioniers van vandaag zetten zijn werk voort.