Nalatenschap/Legaat

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds in uw testament

Bij het opmaken van een testament bepaalt u zelf wat er met uw nalatenschap gebeurt. De beslissing aan wie u iets wilt nalaten is niet eenvoudig en u wilt natuurlijk de juiste keuze maken. Door het Nederlands Albert Schweitzer Fonds op te nemen in uw testament, helpt u ons om kleinschalige gezondheidszorginitiatieven in Afrika in de toekomst te blijven ondersteunen met een microgift.

Dit kan door het Nederlands Albert Schweitzer Fonds tot erfgenaam te benoemen (erfstelling), waarbij het gaat om een percentage of erfdeel van uw bezit. Het is ook mogelijk een legaat op te nemen in het testament, waarbij een van te voren vastgelegd geldbedrag of goed ter beschikking wordt gesteld. Een testament laten opmaken kan vrij eenvoudig, afhankelijk van uw wensen. Uw notaris kan u adviseren over de verschillende mogelijkheden. Belastingen over erfenissen kunnen oplopen tot maar liefst 68%. Voor erkende goede doelen als het Nederlands Albert Schweitzer Fonds wordt echter geen belasting gerekend. U bent er daarom zeker van dat uw gehele nalatenschap daadwerkelijk bij ons terechtkomt.

Wij willen u graag persoonlijk meer informatie geven, neem daarom contact op met Solveigh Balogh, bureau manager NASF, of bel naar het secretariaat op tel. 030 8801499.

Met zijn ziekenhuis in Lambaréné (Gabon, Afrika), wijdde Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer zijn leven aan het helpen van zieken en armen. Volg jij zijn voorbeeld met jouw eigen Lambaréné?