FAQ - Antwoord op de meest gestelde vragen

Heb je vragen over het Grotere Verband? We hebben alle informatie voor je klaarstaan, verdeeld over 5 thema's. 

Product

Wat zijn de pleisters van het Grotere Verband precies?

Een doosje Het Grotere Verband pleisters bestaat uit 24 hoge kwaliteit HeltiQ pleisters in 6 huidskleuren, 4 pleisters per huidskleur.

Wat kost een doosje pleisters en waarom?

De adviesprijs voor een doosje pleisters is 3,99. Deze prijs is opgebouwd uit de productie en transportkosten, de marge voor de winkelier, plus een opslag voor het goede doel. Uiteindelijk blijft er ongeveer één euro over voor het goede doel: de projecten van het NASF. De pleisters zijn daarmee misschien iets duurder dan andere pleisters, maar past in het Grotere Verband: u draagt bij aan een goed doel.

Waar zijn de pleisters te koop?

De pleisters zijn te koop bij de betere drogisterij. In de winkel en online. Onder andere bij Trekpleister, Etos, DA, D.I.O en zijn tevens online verkrijgbaar bijvoorbeeld bij via www.ah.nl, www.deonlinedrogist.nl, www.plein.nl.

Zijn de pleisters van het Grotere Verband online te verkrijgen?

Jazeker. Bijvoorbeeld via www.ah.nl, www.deonlinedrogist.nl, www.plein.nl.

Hoe lang loopt deze actie?

De pleisters zijn voorlopig uitsluitend te koop bij de grotere drogisterijen, in de winkel en online, en groothandels. De bedoeling is dat ze vast onderdeel worden van het assortiment,  afhankelijk van hoe de pleisters aanslaan loopt de actie door

Ik wil ook graag de pleisters van HGV verkopen, hoe regel ik dat?

Neemt u contact op met Koninklijke Utermöhlen via: sales@utermohlen.nl of 0561 - 693366.

Kan ik een grotere bestelling plaatsen en zo ja, waar?

Jazeker kan dat. U kunt een bestelling plaatsen per tien doosjes pleisters, of een meervoud daarvan. De pleisters worden per 10 geleverd in een aantrekkelijke display. Een doosje pleisters van Het Grotere Verband bestaat uit 24 hoge kwaliteit Heltiq pleisters in 6 huidskleuren, 4 pleisters per huidskleur. U vindt deze bij de betere drogisterij of u bestel ze online via www.ah.nl, www.deonlinedrogist.nl, www.plein.nl

Kan ik doosjes pleisters bestellen in één huidskleur?

Nee. Het idee van Het Grotere Verband is juist dat we diversiteit en keuzevrijheid belangrijk vinden.

Waarom zou ik kiezen voor deze pleisters van HGV, en niet voor andere, goedkopere?

Omdat je juist met het kopen van déze pleisters niet alleen jezelf helpt aan gezondheid, maar ook nog een ander, in Afrika! Per pakje pleisters gaat 1 euro naar gezondheidsprojecten in Afrika. En omdat ze je meer keuze geven in welke kleur je plakt, terwijl ze van de hoge kwaliteit zijn die je kunt verwachten van Heltiq. Dubbel zo goed dus.

Mijn huidskleur zit er niet bij. Kan ik die wel krijgen?

Alleen de 6 huidskleuren zoals ze nu te vinden zijn in de pleister verpakking zijn verkrijgbaar.

Het goede doel

Wat is het NASF?

Het NASF is een goede doelen organisatie die gezondheidsprojecten in Afrika steunt.

Je gezondheid is het belangrijkste dat je hebt. Ook wanneer je arm bent en in Afrika leeft. Het NASF gelooft in de kracht van eenvoudige oplossingen voor gezondheidsproblemen, vanuit de samenleving zelf. Daarom steunt het NASF met kleine bedragen lokale gezondheidsprojecten in Afrika.

Het NASF vindt dat ondersteuning van ontwikkelingslanden gericht moet zijn op het vergroten van zelfredzaamheid. Vanuit de visie van Albert Schweitzer gebaseerd ‘Eerbied voor het leven’, steunt het NASF daarom kleinschalige, op zelfredzaamheid en langere termijn gerichte gezondheidszorg gerelateerde initiatieven met passende bijdragen. Het NASF focust zich daarbij op Sub-Sahara Afrika.

Het NASF wil met behulp van microgiften de gezondheid van zoveel mogelijk mensen in Sub-Sahara Afrika helpen verbeteren.

Wie was Albert Schweitzer?

De naamgever van ons fonds is Albert Schweitzer. Met zijn ziekenhuis in Lambaréné (Gabon, Afrika), wijdde Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer zijn leven aan het helpen van zieken en armen. Zijn motto Eerbied voor het Leven is nog steeds actueel.

Hoeveel van het verkoopbedrag gaat naar Afrika?

1 euro per verkocht pakje pleisters gaat naar het NASF/ het goede doel. Dit zet het NASF in voor projecten voor verbetering van de gezondheid in Afrika.  Voor meer informatie kijk je op www.nasf.nl

Hoeveel blijft hangen aan de ‘strijkstok’ bij het goede doel?

Alle opbrengsten van het Grotere Verband besteedt het NASF aan gezondheidsprojecten in Afrika.

Waar gaat de opbrengst van de pleisters naartoe?

De opbrengst van de pleisters, 1 euro per pakje, besteedt het NASF volledig aan kleinschalige lokale initiatieven gericht op de verbetering van  de gezondheid van zoveel mogelijk mensen in Sub-Sahara Afrika. Aan kraamklinieken, schone wc’s voor schoolkinderen en schoon drinkwater of hulpmiddelen voor gehandicapten in Afrika bijvoorbeeld.

Waarom gaat maar een beperkt deel van de pleisters naar het goede doel?

Omdat er productie en transportkosten gemaakt moeten worden en omdat de drogist er ook iets aan moet verdienen. De opbrengst van de pleisters komt ten goede aan de gezondheidsprojecten van het NASF in Afrika. 1 euro per pakje.

Wat doet het goede doel met de euro die ik ‘doneer’ met mijn aankoop?

Het NASF besteedt de opbrengst van de pleisters volledig aan kleinschalige, lokale initiatieven voor verbetering van de gezondheid van zoveel mogelijk mensen in Sub-Sahara Afrika. De opbrengst van 50 pleisterdoosjes betekent bijvoorbeeld dat een veld kliniekje in Ghana 2 stethoscopen kan aanschaffen. Met 300 verkochte pleisterdoosjes kan het NASF zorgen voor bouwmaterialen voor schone, veilige wc’s bij een schooltje in Kameroen, zodat de schoolkinderen uit het dorp minder vaak ziek zijn of dood gaan aan diarree. De opbrengst van 400 pleisterdoosjes betekent bijvoorbeeld dat er een echo apparaat kan komen in een kraamkliniek in Ghana, en met de opbrengst van 750 pleisterdoosjes een goed en veilig kraambed. We vertellen je er graag meer over! Schrijf je gratis en vrijblijvend in voor de NASF nieuwsbrief. Dat kan hier!

Ik wil meer weten over het Nederlands Albert Schweitzer Fonds, waar vind ik meer informatie?

Op de website: www.nasf.nl
We vertellen je graag meer over het NASF en onze gezondheidsprojecten.
Schrijf je gratis en vrijblijvend in voor de NASF nieuwsbrief. Dat kan hier!

Ik wil doneren aan het NASF. Waar kan dat?

Dat gaat het eenvoudigste via de website, maar je kunt ook direct je donatie overmaken op:

IBAN NL51 ABNA 0470 3805 78

t.n.v. het NASF.

Ik wil helpen. Wat kan ik doen?

Je hulp is van harte welkom en zeer noodzakelijk! Er zijn veel manieren om het NASF te helpen. Bekijk hier wat je kunt doen.

Wil je speciaal iets doen voor Het Grotere Verband? Ook dat kan!

Koop een pakje en plak één of meerdere pleister van jouw keuze op jezelf of een ander. Maak een selfie en post of tweet deze met verwijzing naar #hetgrotereverband

Concept

Waarom pleisters in verschillende huidskleuren?

Omdat iedereen gelijk is, maar niet hetzelfde. Dat geldt ook voor huidskleur en wij vinden dat het aanbod van één kleur pleisters eigenlijk geen keuze is. Met Het Grotere Verband is er voor ieder wat wils.

Wat wordt bedoeld met Het Grotere Verband?

Met de pleisters van Het Grotere Verband help je niet alleen je eigen gezondheid of die van iemand uit jouw omgeving, maar ook die van iemand uit Afrika.
Het NASF vindt het belangrijk dat je beseft dat je met een actie hier, een groot positief effect kan hebben dáár, in Afrika.

Wat willen Koninklijke Utermöhlen en NASF bereiken met Het Grotere Verband?

Iedereen is gelijk, maar niet iedereen is hetzelfde. Niet iedereen heeft dezelfde huidskleur en wij vinden dat iedereen de pleister moet kunnen plakken van zijn of haar keuze. Daarom introduceren wij een pleisterset in zes verschillende huidskleuren en maken de huis-tuin-en-keuken verbanddoos helemaal van deze tijd.  Door een doosje pleisters te kopen steun je bovendien mensen in Afrika voor wie zelfs een simpele pleister of andere basale medische voorziening helemaal niet zo vanzelfsprekend is”, zegt voorzitter Frans Hiddema van het NASF: “Wij noemen dit Het Grotere Verband.”

Koninklijke Utermöhlen staat voor kwaliteit in kleine verbandmiddelen, zoals Heltiq. Utermöhlen begrijpt als geen ander het belang van gezondheid voor iedereen. En dat je met een actie hier (het kopen van pleisters bij je drogist) een groot effect kan bereiken dáár, in Afrika.

Waarom benadrukken van verschillende huidskleuren? Iedereen is toch gelijk?

Iedereen is gelijk, maar niet iedereen is hetzelfde. Niet iedereen heeft dezelfde huidskleur en wij vinden dat iedereen de pleister moet kunnen plakken van zijn of haar keuze.

Willen Koninklijke Utermöhlen en het NASF een (politiek) statement maken met deze actie?

Nee. Het NASF wil haar missie zo goed mogelijk ten uitvoer brengen: met behulp van microgiften de gezondheid van zoveel mogelijk mensen in Sub-Sahara Afrika helpen verbeteren. Koninklijke Utermöhlen wil haar kwalitatief hoogstaande producten op een positieve manier over het voetlicht brengen. De campagne Het Grotere Verband draagt daartoe bij.

Waarom deze 6 huidskleuren en geen andere?

Omdat wij hebben gekozen voor een range van donker naar licht. Je plakt de pleister die je zelf kiest. Mooi dat dat nu eindelijk kan.

Algemeen

Waar kan ik meer informatie vinden over HGV of de actie?

Op de website www.hetgrotereverband.nl op www. nasf.nl of www.heltiq.nl

FB: Het Grotere Verband @hetgrotereverband

Twitter: #hetgrotereverband

Instagram: hetgrotereverband

Pers benadert:

exPRTease

Edzart Bentinck / Daniëlle Faas

edzart@exprtease.nl /danielle@exprtease.nl

T: 020-5721721

Wie zitten er achter dit initiatief?

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds en Koninklijke Utermöhlen, specialist in wond- en sportzorg-, kraamzorg- en diverse zelfzorgproducten voor kleine ongemakken op of aan de huid onder de merknaam HeltiQ.

Ik ben niet tevreden over het product. Waar meld ik dit?

Daarvoor kunt u terecht bij Koninklijke Utermöhlen NV door te bellen naar 0561-69 33 66 of te mailen naar info@utermohlen.nl.

Ik ben niet tevreden met mijn aankoop. Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Daarvoor kunt u terecht bij uw drogist. Neemt u uw aankoopbewijs mee.

PR

Ik werk bij de pers en wil in contact komen. Wie benader ik?

exPRTease

Edzart Bentinck / Daniëlle Faas

edzart@exprtease.nl /danielle@exprtease.nl

T: 020-5721721

Is er een promotiepakket beschikbaar?

Persinformatie vind je hier: https://hetgrotereverband.pr.co/

Is dit niet wat je zoekt? Neem voor meer vragen contact op met het NASF via: info@nasf.nl

Kan ik digitaal promotiemateriaal krijgen?

Informatie voor de pers vind je hier: https://hetgrotereverband.pr.co/

Is dit niet wat je zoekt? Neem dan contact op met het NASF via: info@nasf.nl

Ik heb een vraag over het Grotere Verband of de pleisters, waar kan ik terecht?

Pers benadert:

exPRTease

Edzart Bentinck / Daniëlle Faas

edzart@exprtease.nl /danielle@exprtease.nl

T: 020-5721721

Voor vragen over pleisters die je hebt gekocht, kun je terecht bij de drogist waar je de pleisters kocht. Voor vragen over het concept, kun je terecht op www.hetgrotereverband.nl of mail je naar: info@nasf.nl