WINNAAR ALBERT SCHWEITZER ‘GEZONDHEIDSPIONIER VAN HET JAAR 2022’ EN PUBLIEKSPRIJS 2022

Joost Binnerts en Jovine Okoth met hun project Building bridges for broken bones, Tanzania.

Building bridges for broken bones

In samenwerking met traditionele bonesetters en ziekenhuisartsen willen Joost en Jovine een triage en behandelprotocol ontwikkelen voor patiënten met botbreuken. En het beste van beide werelden mengen en elke fractuur patiënt de beste behandeling geven.

Lees het persbericht >

Jost met jury en gewonnen prijzen - FAVORI-NederlandsAlbertSchweitzerFondsprijs--30

KIJK HIER voor dE beelden van de PRIJSUITREIKING van 8 oktober

jury-mob

Building bridges for broken bones

In samenwerking met traditionele bonesetters en ziekenhuisartsen willen Joost en Jovine een triage en behandelprotocol ontwikkelen voor patiënten met botbreuken. En het beste van beide werelden mengen en elke fractuur patiënt de beste behandeling geven. Lees het persbericht >

KIJK HIER voor de beelden van de PRIJSUITREIKING van 8 oktober

Gezondheid zonder grenzen

Gezond zijn is belangrijk. Om het beste uit jezelf te halen en uit het leven. Om een menswaardig bestaan te leiden. Maar gezondheid is kwetsbaar. 

Veel mensen in Afrika hebben onvoldoende grip op hun gezondheid en die van hun kinderen. Omdat er onvoldoende goede zorg is, omdat ze geen geld hebben of omdat hun leefomstandigheden ziektes in de hand werken.

Gelukkig is er veel dat wij kunnen doen. Want zoveel mogelijk mensen in Afrika moeten regie kunnen voeren over hun eigen gezondheid en die van hun kinderen. Dat is nodig voor een zelfstandig en waardig leven. 

Klein is effectief

Met kleinschalige, praktische projecten helpen wij de gezondheid van duizenden mensen in Sub-Sahara-Afrika écht vooruit. In landen als Burkina Faso, Malawi, Oeganda, Kenia en Tanzania. Van een waterput met waterpomp. Wasgelegenheidsvoorzieningen en maandverband voor meisjes op school. Tot een therapiecentrum voor kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. En alles daar tussenin.

We steunen gezondheidsprojecten die ontstaan vanuit de kracht en vindingrijkheid van mensen zelf. Zij bepalen, zij dóén.

Duurzaam en ondersteunend

Wij streven naar een duurzame impact en zien erop toe dat bij elk project aandacht is voor training gericht op goed gebruik en onderhoud. Wij vinden het belangrijk dat het project ook blijft bestaan wanneer wij minder of niet meer aanwezig zijn.

Onze rol is vooral ondersteunend: meedenken en geld beschikbaar stellen (uit ontvangen gelden van donateurs, fondsen, bedrijven) om de projecten mogelijk te maken. 

Steunen

Help je mee de projecten te steunen?

Gezondheidspioniers zijn de sleutel

Gezondheidspioniers zijn kundige en bevlogen mensen die nieuwe wegen en terreinen van gezondheid ontsluiten in Afrika. Zij zijn de sleutel tot succes.

Onze naamgever, Nobelprijswinnaar dr. Albert Schweitzer was gezondheidspionier in Afrika. Gezondheidspioniers treden in zijn voetsporen.

Albert-Schweitzer-Prijs-�-Joost-Bastmeijer-1674

Albert Schweitzer Prijs

Met de Albert Schweitzer Prijs stimuleren wij jonge professionals in Nederland gezondheidspionier te worden. Een vernieuwend gezondheidsproject te bedenken samen met een Afrikaanse pionier en met steun van de lokale bevolking te realiseren.

Winnaar Albert Schweitzer Prijs 2022
Joost Binnerts (tropenarts in Tanzania) en zijn lokale partner Jovine Okoth hebben zowel de hoofdprijs 'Gezondheidspionier van het jaar 2022' als de Publieksprijs gewonnen met hun project 'Building bridges for broken bones'. De p
rijsuitreiking van 8 oktober is  terug te kijken.

100% van de gedoneerde euro gaat naar de projecten

anbi en cbf

Help Afrika!

Met jouw donatie investeren we in kleine, lokale gezondheidsinitiatieven in Afrika. Omdat we beseffen dat gezondheid je belangrijkste bezit is. Jij ook? Steun ons dan. Samen maken we het verschil. 

Nieuwsberichten

bestuurswijzigingen-1

Nieuwe voorzitter en penningmeester

Graag stellen we kort onze nieuwe voorzitter Miranda Rovers en penningmeester Alexander van Binsbergen voor. Beiden zijn afgelopen zomer gestart...
Senior woman teacher happy to see the completed reusable sanitary pad1

Meisjes naar school

De wens van onze gezondheidspionier Philly Muwanyi is vervuld. Hij wilde dat meisjes van de Buggya en Kayijja Primary school...
Zingende-meisjes-blindenschool-IMG_0713-scaled-1

Blik op de toekomst na fatale brand in blindenschool

Op 25 oktober 2022 werden we opgeschrikt door het nieuws van de brand op de Salama School voor Blinden in...

Projecten nieuws

IMG_6071

Inenten kinderen mogelijk door koelunits en zonnepanelen- Oeganda

In de rurale gebieden van Kissiflui en Norvisi (Ghana) met 7000 inwoners lijden kinderen aan ziekten die voorkomen kunnen worden...
1 meisjes voor schoolgebouw

Meisjes naar school – Oeganda

Veel meisjes in Oeganda gaan niet naar school of stoppen met school omdat ze ongesteld zijn. Ze hebben geen geld...
IMG_5111

Echocentrum redt moeder en kind – Ghana

Gezondheidspionier Kofi en zijn team willen een echocentrum in de gezondheidskliniek in Kissiflui in Ghana inrichten, waar zwangere vrouwen tijdig...

Wie was Albert Schweitzer

De naamgever van ons fonds is Albert Schweitzer. Met zijn ziekenhuis in Lambaréné (Gabon, Afrika), wijdde Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer zijn leven aan het helpen van zieken en armen.

Zijn motto 'Eerbied voor het Leven' is nog steeds actueel.

9454-004-5EB3267C