Ga door naar hoofdcontent
InformatieHoud een spreekbeurt

Houd een spreekbeurt

Wij helpen kwetsbare groepen mensen in Sub-Sahara Afrika op verschillende manieren aan een betere gezondheid. Heel vaak gaat het hierbij om kinderen. Wij helpen deze kinderen bijvoorbeeld met:

  1. Slimme schoolprojecten: We helpen scholen op verschillende manieren. Soms bouwen we nieuwe klaslokalen, geven we schoolspullen of leren we juffen en meesters hoe ze nog beter les kunnen geven.
  2. Gezondheidshulp: We zorgen ervoor dat kinderen gezond kunnen zijn. Dit kan betekenen dat we (delen van) ziekenhuizen helpen bouwen, medicijnen geven of vertellen hoe belangrijk het is om gezond te eten en drinken.
  3. Schoon water: We vinden het belangrijk dat alle kinderen genoeg eten hebben en schoon water kunnen drinken. Daarom helpen we met projecten die dit beter maken.
  4. Rechten van meisjes: Omdat wij vinden dat meisjes net zo belangrijk zijn als jongens, willen we ervoor zorgen dat ze dezelfde kansen krijgen als jongens. We vertellen bijvoorbeeld over menstruatie, geven hen maandverband en helpen met toiletten op school.
  5. Leuke dingen doen: We houden ook van leuke dingen! Daarom helpen we met dans, sport en andere leuke projecten die kinderen blij maken.

Dus, het ASF wil kinderen in Sub-Sahara Afrika een beter leven geven. En jij kunt een verschil maken door een spreekbeurt te geven en te laten zien hoe jij en jouw vrienden ook mee kunnen helpen!

Stuur een e-mail naar info@nasf.nl en vertel ons dat je een spreekbeurt gaat houden. Wij sturen je dan informatie en materialen waarmee je jouw klas kunt inspireren om ook te helpen.