Ga door naar hoofdcontent
InformatieDe Albert Schweitzer Prijs

De Albert Schweitzer Prijs

Met de jaarlijkse Albert Schweitzer Prijs willen wij jongeren stimuleren om hun talent in te zetten voor het welzijn van anderen, die het minder goed hebben. Hiermee treden ze in de voetsporen van Nobelprijswinnaar dokter Albert Schweitzer (1875-1965).

Albert Schweitzer startte in 1913 de bouw van een ziekenhuis in Lambaréné (Gabon, Afrika) waar hij de rest van zijn leven zieken behandelde en was een echte pionier. Al meer dan 10 jaar reiken wij daarom deze echte ‘Pioniersprijs’ uit aan het beste initiatief of idee.

Veel gezondheidspioniers uit Nederland hebben de afgelopen jaren samen met een Afrikaanse partner innovatieve gezondheidsprojecten bedacht en ingezonden voor de Albert Schweitzer Prijs. Zij hebben hiermee de juryprijs, publieksprijs of een aanmoedigingsprijs gewonnen. Een selectie van de winnaars en hun projecten vind je in het rechtermenu.

Meedoen aan de Albert Schweitzer Prijs?

Kandidaten voor de Albert Schweitzer Prijs maken kans op de hoofdprijs van € 7.500,- en een publieksprijs van € 2.500,-.
De Albert Schweitzer Prijs win je op persoonlijke titel en is bestemd voor het (verder) realiseren van een project of initiatief in Afrika. De Albert Schweitzer Prijs wordt vanaf 2022 mede mogelijk gemaakt door de AFAS Foundation.

Op dit moment is het nog niet bekend wanneer de volgende editie van de Albert Schweitzer Prijs plaatsvindt.