project1-asp-new

De simpele, veilige en betaalbare waterfilter voor elke standaard jerrycan Jerrycan Filter

De World Health Organisation stelt dat wereldwijd zo’n 780 miljoen mensen geen toegang hebben tot schoon drinkwater (bron: WHO, 2015). Elk jaar overlijden 801.000 kinderen onder de 5 jaar aan de gevolgen van diarree in ontwikkelingslanden; dit komt neer op ongeveer 2.200 kinderen per dag.

Olivier: “Om deze reden heb ik de JERRY ontwikkeld, een waterfilter dat op iedere standaard jerrycan kan worden bevestigd. JERRY verwijdert bacteriën, parasieten en virussen uit het water om zo ziektes te voorkomen. Deze simpele, veilige oplossing kan heel veel onnodige slachtoffers voorkomen; ieder mens heeft recht op schoon drinkwater.”

JERRY is een waterfilter dat kan worden aangesloten op alle standaard jerrycans. Wereldwijd zijn honderden miljoenen jerrycans in omloop die worden gebruikt voor transport en opslag van drinkwater. Met het jerrycan waterfilter kunnen gebruikers veilig en eenvoudig schoon drinkwater rechtstreeks uit hun jerrycan pompen. Het ultra membraan-filter verwijdert meer dan 99.99% van alle bacteriën, virussen en parasieten uit het drinkwater en is in staat meer dan 10.000 liter water te filteren.

De jerrycan waterfilter is eenvoudig en intuïtief in gebruik. Zo wordt het membraanfilter tijdens het gebruik automatisch schoongespoeld, waardoor er geen ingewikkeld onderhoud nodig is. Hierdoor kunnen zelfs kleine kinderen en ouderen dit product makkelijk gebruiken.

JERRY heeft de ambitie om bij te dragen aan de United Nations Sustainable Development Goal 3: Good Health and Wellbeing en Sustainable Development Goal 6: Clean Water and Sanitation.

Kijk voor meer informatie op www.jerrycanfilter.com

asp-1-Deelnemer

Olivier

de Gruijter
 • Project

  Jerrycan Filter
 • Waar

  Kenia
 • Doelgroep

  Bevolking in arme gebieden
 • Doel

  Zorgen voor veilig, schoon (drink)water

De verkiezing van de Albert Schweitzer Prijs 2020 is vanwege de corona epidemie uitgesteld.
Stemmen is momenteel niet mogelijk. 

Wat kunnen we met uw steun?

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds steunt kleinschalige gezondheidsprojecten in landen in Sub-Sahara Afrika.

Onze kracht daarbij: we ondersteunen kleinschalige projecten. Projecten zoals ingezonden voor de Albert Schweitzer Prijs 2020.

Zo behalen we prachtige resultaten. Met een klein budget. Helpt u mee?

Achtergrond

Met de jaarlijkse Albert Schweitzer Prijs wil het NASF jongeren betrekken bij het verbeteren van de gezondheidszorg in Afrika. Hiermee treden we in de voetsporen van Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer (1875-1965).

Albert Schweitzer startte in 1913 de bouw van een ziekenhuis in Lambaréné (Gabon, Afrika) waar hij de rest van zijn leven zieken behandelde. Verder was Albert Schweitzer ook een begaafd filosoof op het gebied van cultuur en ethiek. Voor zijn filosofie en levensmotto “Eerbied voor het leven” ontving Albert Schweitzer in 1951 de Nobelprijs voor de vrede.