project 3. projectfoto

Groei en Bloei

Innovatieve aanpak leert verslaafde jongeren Malawi op eigen benen te staan

Steeds meer jongeren in Malawi raken verslaafd aan cannabis, alcohol en harddrugs. Het is een groeiend probleem. Oorzaken zijn groepsdruk, verveling, stress, minderwaardigheidsgevoel, normaliseren van gebruik van verdovingsmiddelen door rolmodellen. Door het gebruik lopen jongeren een achterstand op. Ze stoppen met school en hebben vele conflicten met zowel familie als justitie.

We zijn momenteel bezig met het bouwen van een verslavingskliniek in Mzuzu, Malawi om de jongeren een gedegen behandeling aan te kunnen bieden. Een behandeling duurt 3 maanden. De eerste maand is gericht op afkicken en therapie krijgen. De laatste 2 maanden gaat de jongere terug naar school in de middag en krijgt therapie in de ochtend.

Een belangrijk doel van de behandeling is dat de jongere weer terugkeert naar de maatschappij. Dit doen wij onder andere door de jongere de mogelijkheid te bieden om weer naar school te gaan of werk te zoeken. Een ander belangrijk doel is leren zelfstandig te leven. Dit willen we integreren in de behandeling door een moestuin aan te leggen die de jongeren onderhouden en door kippen te houden die zij moeten verzorgen. Met sport en spel vergroten zij hun zelfvertrouwen en weerbaarheid. Als wij winnen gaan we de moestuin aanleggen, kippen kopen en zorgen voor sportfaciliteiten.

Sharon_Raphael_200x200

Sharlon

Welleweerd

Raphael

Mwayi Junior Nyirenda
 • Project

  Groei en Bloei
 • Waar

  Mzuzu, Malawi
 • Doelgroep

  Verslaafde jongeren 12-18 jaar
 • Doel

  Jongeren een gedegen behandeling aanbieden zodat ze weer terug kunnen keren naar de maatschappij