project 4. projectfoto-1 (1)

Shirati Peanut project

Op de kinderafdeling van het Shirati ziekenhuis word je regelmatig geconfronteerd met ondervoede kinderen. Er is maar weinig wat we voor ze kunnen doen. Door zelf in het ziekenhuis voedzame pindarepen te gaan produceren, kunnen we deze kinderen op een relatief eenvoudige manier wél een goede behandeling geven. Er zijn eiwitrijke pindarepen op de markt, zoals Plumpy Nuts, maar de levering hiervan gaat niet goed en deze zijn relatief duur. Daarom hebben wij besloten om zelf pindarepen te gaan produceren met behulp van de koks van het ziekenhuis en een diëtist die we willen aanstellen. Het is een gemakkelijke en kosteneffectieve oplossing.

Door in het ziekenhuis lokaal voedzame pindarepen te gaan produceren kunnen we de ondervoede kinderen de behandeling geven waar ze recht op hebben en zo de kindersterfte verminderen. Tegelijkertijd willen we moeders handvatten geven om ondervoeding een volgende keer te voorkomen. Naast de behandeling willen wij ook een nadruk leggen op voorlichting van patiënten en hun familie over voedingsgerelateerde gezondheidsproblemen.

Als wij winnen, gaan wij als eerste stap een elektrische pinda-maler aanschaffen. Daarnaast gaan wij beginnen met het trainen van de koks in het gebruik van de elektrische pinda-maler en het produceren van de pindarepen. Verder gaan wij aan de slag met het ontwikkelen van onderwijsmateriaal in de eerste maanden na begin van het project.

Victorie_Nathan_200x200

Victoria

von Salmuth

Nathan

Beijneveld
 • Project

  Shirati Peanut project
 • Waar

  Shirati, Tanzania
 • Doelgroep

  Ondervoede kinderen van 6 maanden tot 5 jaar
 • Doel

  Ondervoeding bij kinderen bestrijden door in het ziekenhuis lokaal pindarepen te produceren