7. foto Thom - landscape

Goodscope

Herbruikbare en betaalbare videolaryngoscoop voor ontwikkelingslanden

90% van alle medische apparatuur wordt gemaakt in ontwikkelde landen voor ontwikkelde landen en voor moderne gezondheidszorg, zoals die in Nederland. Hierdoor sluit medische apparatuur vaak

niet goed aan op de praktijk in ontwikkelingslanden. Wereldwijd is er sprake van een groeiende vraag naar intubatie van patiënten op de intensive care, ook in lage inkomenslanden. Dit komt met name door wereldwijd toenemende vraag naar chirurgie en door de Corona pandemie. Intubatie is het plaatsen van beademingsapparatuur in de luchtwegen van een patiënt. Om dat goed en zorgvuldig te doen, maken artsen bij voorkeur gebruik van een video laryngoscope.

Uit onderzoek van de TU Delft is gebleken dat er een grote verbeteringsslag te behalen was betreffende de huidige videolaryngoscopen in ontwikkelingslanden. Bestaande video laryngoscopen zijn veelal te duur, niet intuïtief in het gebruik, (gedeeltelijk) single-use of niet ontworpen voor lokale schoonmaaktechnieken. Ook weet zorgpersoneel vaak niet goed hoe hij gebruikt moet worden.

Daarom ontwikkelden wij de Goodscope. Daarmee denken we een gebruiksvriendelijke video laryngoscope aan te bieden welke wel aansluit op de lokale behoeften in bijvoorbeeld Afrikaanse klinieken. Door een video laryngoscope te ontwikkelen die beter aansluit op de behoeftes in ontwikkelingslanden en die past binnen de minder ideale omstandigheden die er vaak zijn in ziekenhuizen in Afrika,  streven we ernaar om veilig intuberen wereldwijd de norm te maken.

Als wij winnen dan kunnen we het laatste onderzoek uitvoeren en de juiste papieren halen om toegelaten te worden tot de markt. Hierna kunnen we de Goodscope op grotere schaal gaan produceren.

Dieuwertje_Thom_200x200

Dieuwertje

Drexhage

Thom

Weustink
 • Project

  Goodscope
 • Waar

  Kampala, Oeganda
 • Doelgroep

  Ziekenhuizen en klinieken in ontwikkelingslanden
 • Doel

  Veilige en goede intubatie wereldwijd mogelijk maken