Jonathan-header

Genees een Wond, Koop een Bij!

Help het genezen van ernstige wonden door middel van het creëren van een biologische imkerij in Masanga Hospital. Biedt hiermee naast de patiënt, ook de lokale bewoners en de bij een beter leven.
Masanga Hospital staat bekend als hét ziekenhuis voor wondzorg. Het komt vaak voor dat mensen in Sierra Leone veel te lang door blijven lopen met wonden die infecteren. Wonden leidden daarom in Sierra Leone regelmatig tot een handicap door amputatie of zelfs sterfte.
Nog recent kwamen twee jongens van 8 en 12 jaar allebei met een gebroken arm uiteindelijk pas na veel te lange tijd in het ziekenhuis. Te laat: de handen van beide jongens waren bijna gemummificeerd en amputatie was helaas noodzakelijk. Het ziekenhuis kon de nodige zorg niet bieden, bij gebrek aan betere middelen.
Om dit grote probleem met wonden aan te kunnen pakken willen we de wondzorg uitbreiden die het ziekenhuis nu al biedt, maar die te wensen overlaat. Een van de belangrijke producten die gebruikt wordt voor wondverzorging is honing.
Om het ziekenhuis te voorzien in de noodzakelijke hoeveelheid honing voor optimale wondzorg, willen wij voorstellen om een lokale imkerij te bouwen op het ziekenhuis perceel. Hiermee kunnen we de juiste kwaliteit en kwantiteit honing produceren die nodig is om de wondzorg te optimaliseren.

Jonathan-pasfoto
 • Kandidaten

 • Project

  Genees een Wond, Koop een Bij!
 • Waar

  Masanga Hospital, Masanga, Tonkolili District, Sierra Leone
 • Doelgroep

  Patiënten van het Masanga Hospital in Sierra Leone
 • Doel

  Biologische honing productie voor wondverzorging.