Albertine-Rita-header

[social_warfare]

Kangaroo Mother Care & Counselling Center

In een regio als Brong – Ahafo in Ghana is het aantal baby’s dat sterft in de eerste paar weken schrikbarend hoog, namelijk 44 op 1000 baby’s. Dat is bijna het dubbele van het landelijk gemiddelde in Ghana.
In een dergelijke situatie is een Kangaroon Mother Care centrum een must voor betere overlevingskansen van deze kleintjes. KMC is een simpele, maar bewezen effectieve methode waarbij het kind 24/7 bij moeder huid-op-huid op de borst wordt gelegd, waardoor het zich warm kan houden, het risico op infectie afneemt en de groei en ontwikkeling wordt bevorderd.
Momenteel is de NICU van het ziekenhuis echt een mini kamertje met 2 couveuses en 4 wiegen en zijn er voor de kraamafdeling ook maar 16 bedden beschikbaar waardoor er simpelweg geen ruimte is voor een KMC. Men bouwt een nieuw gedeelte aan het ziekenhuis, waar o.a. de KMC in komt.
Met dit project kunnen we de benodigde spullen aanschaffen, zoals een ijskast om moedermelk in te bewaren. En we maken informatiefolders voor de ouders, zodat zij beter weten hoe zij voor hun te vroeg geboren kindjes kunnen zorgen.

6-portret

Rita

Doralice

Albertine

Visbeek
 • Project

  Kangaroo Mother Care & Counselling Center
 • Waar

  Municipal Hospital, Brong Ahafo regio in Sunyani, Ghana
 • Doelgroep

  Te vroeg geboren baby's en hun moeders
 • Doel

  Hulp voor te vroeg geboren baby's