banner jubileum met logo rechts en gezpion

Jubileumbijeenkomst 10 jaar Albert Schweitzer Prijs

Al tien jaar treden jonge gezondheidspioniers die werken, wonen of studeren in Nederland  in de voetsporen van Nobelprijswinnaar dr. Albert Schweitzer. Met hun slimme en innovatieve ideeën ter verbetering van de gezondheidszorg in Afrika proberen deze ‘anders denkers en doeners’ de wereld gelijker, eerlijker en meer inclusief te maken.

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF), initiatiefnemer van de Albert Schweitzer Prijs, viert samen met de winnaars van de afgelopen jaren tijdens de Afrikadag op 28 mei van 14.30 - 16.00 uur (open voor publiek) in het Koninklijk Instituut van de Tropen in Amsterdam het 10 jarig jubileum.  Dr. Sara Kinsbergen (Universitair docent Radboud Universiteit en expert op gebied particulier initiatief) laat de winnende initiatieven van de afgelopen jaren de revue passeren en blikt samen met de winnaars terug op hun bijzondere projecten.

10 JAAR GEZONDHEIDSPIONIERS ALBERT SCHWEITZER PRIJS

28 mei 2022 - 14.45 tot 16.00 uur

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), Amsterdam

 

Wil je erbij zijn? Dat kan!

Het programma

14.45 uur Welkom door bestuur Albert Schweitzer Fonds

14.50 uur Introductie door Sara Kinsbergen en interview 10 jaar Albert Schweitzer Prijs

15.00 uur In gesprek met de eerste vijf winnaars van de Albert Schweitzer Prijs

15.25 uur In gesprek met de laatste vijf winnaars van de Albert Schweitzer Prijs

15.50 uur Overhandigen beeldje aan winnaars Albert Schweitzer Prijs

15.55 uur Afsluiting en opening inschrijving Albert Schweitzer Prijs 2022

 

 

De Albert Schweitzer Prijs biedt ondernemende gezondheidspioniers een podium en startsubsidies om hun winnende projecten samen met de Afrikaanse samenleving te realiseren. Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds helpt en begeleidt hen bij het verder ontwikkelen van hun initiatief. Een nominatie of prijs opent voor de initiatiefnemers ook deuren bij andere financiers en instanties.

albert schweitzer prijs 2022

Filsosofie achter de Albert Schweitzer Prijs

‘De Albert Schweitzer Prijs hebben wij in het leven geroepen om Nederlandse jongeren meer te betrekken bij projecten in Afrika, bij het gedachtegoed van dr. Albert Schweitzer en het mooie werk van Afrikaanse gezondheidspioniers’, aldus Frans Hiddema, ambassadeur Albert Schweitzer Fonds en tropenarts. Het Albert Schweitzer Fonds wil de jongeren stimuleren gezondheidspionier te worden en slimme en innovatieve ideeën ter verbetering van de gezondheidszorg in Afrika te bedenken. Hiddema: ‘Kleinschalige en eenvoudige initiatieven kunnen het verschil maken. Gezondheidspioniers zijn gedreven en bevlogen mensen die nieuwe wegen en terreinen van gezondheidszorg ontsluiten in Afrika. Ze zijn enthousiast om anderen te helpen en hun nek uit te steken net zoals gezondheidspionier en Nobelprijswinnaar dr. Albert Schweitzer destijds deed. Hij stelde zijn talent in dienst van zijn medemens in Afrika’. 

10 jaar winnaars Albert Schweitzer Prijs

2021

2020

afgelast ivm corona pandemie

2019

2017-2018

2016

2015

Clean Cooking, Healthy Lungs- Vera van Rijn

2014

Lucht voor Leven- Niek Versteegde

2013

Mothers AdVANtage- Florise Lambrechtsen

2012

Medical 3T- Ellen Schepens

2011

Happy Made By- Anneloes Versteeg & Sulaikah Theis

2010

Free Your Mind- Sanne Haanraads