Gezondheid: Angels Centre of Hope Foundation, Kenya

Gezondheid: Drinkwater voorzieningen voor lagere schoolkinderen op het platteland in Kenia

Lokatie: Kenya, Machakos, Wamunyu. Ongeveer 100 kilometer ten oosten van Nairobi.Kenya, Machakos Location, Wamunyu

Doelgroep: Schoolkinderen tussen de 6 en 15 jaar van 3 lagere scholen. Iedere school heeft ongeveer 600 scholieren. In totaal bereiken we 1800 kinderen, hun docenten, schoolpersoneel, gezinsleden en dorpsgenoten.

Looptijd: 6 maanden, van januari tot augustus 2016

Doelstelling: ACOH wil bijdragen aan verminderen van het aantal ‘water borne diseases’. Deze ziektes kunnen onder andere voorkomen worden door het verzorgen van (bronnen voor) schoon drinkwater. Tegelijkertijd streeft ACOH naar verbetering van de schoolprestaties. De schoolkinderen uit het project zijn vaker op school omdat ze minder vaak ziek thuis hoeven te blijven en omdat het halen van schoon drinkwater minder tijd afneemt van het maken van hun huiswerk.

Beginsituatie: De scholen maakten gebruik van rivierwater.

-kids-getting-water1  river athi pollution

Activiteiten: Na overleg met de schoolbesturen en het trainen van docenten en schoolpersoneel in het gebruik en onderhoud van de waterinstallaties (rain water harvesting tanks), heeft ACOH 6 watertanks geplaatst bij de 3 betreffende scholen. De watertanks vullen zich met regenwater. Om het water veilig drinkbaar te maken, gebruikt men ‘water purifiers’, veilige en verantwoorde middelen die het water schoonmaken.

Budget: 4.800 Euro

Gefinancierd door: De Antoinette Metternich-Zandhuis Stichting 

train mat 2 DSCF3583 killatu children,tank at the backgroung DSCF3664

Organisatie:           Angels Centre of Hope Foundation

Angels Center of Hope Foundation is een lokale Keniaanse NGO met een bestuur van 5 leden en wordt voornamelijk gerund door vrijwilligers. Momenteel zijn er 16 vrijwilligers werkzaam. Het jaarrapport van 2014 getuigt van een breed scala van activiteiten : een daycare center voor de opvang van jonge schoolkinderen, een geitenproject om inkomen en voeding van vrouwen (en kinderen) te verbeteren, een scholarship program voor wezen/kinderen uit kansarme gezinnen, inkomen genererende activiteiten voor jongeren (green house farming).

Wilt u gezondheidsprojecten zoals deze ondersteunen? Dat kan!

  • Met het opgeven van mijn emailadres geef ik toestemming voor het toesturen van nieuws mbt de prijs en andere activiteiten. Ik kan mij op elk gewenst moment afmelden hiervoor.
  • Projecten

[/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”cs-4″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_background” bg_position=”left top” bg_repeat=”no-repeat” bg_color=”#000000″ scene_position=”center” text_color=”light” text_align=”left” top_padding=”60″ bottom_padding=”0″]