De wens van Ali Salim Mwaziro Gehandicapte kinderen therapie bieden

Ali Salim Mwaziro is de drijvende kracht achter de bijzondere organisatie Kidscare Kenia:

Ik ben bevoorrecht dat ik me in kan zetten voor anderen. Wat mij drijft is het gevoel dat ik ervaar wanneer een kind en ouders hoop krijgen en zien dat een betere toekomst mogelijk is. Hun oprechte glimlach en geluk is alles voor mij”.

kerstwens Ali

Ali Salim Mwaziro Gehandicapte kinderen therapie bieden

Ali Salim Mwaziro is de drijvende kracht achter de bijzondere organisatie Kidscare Kenia:

Ik ben bevoorrecht dat ik me in kan zetten voor anderen. Wat mij drijft is het gevoel dat ik ervaar wanneer een kind en ouders hoop krijgen en zien dat een betere toekomst mogelijk is. Hun oprechte glimlach en geluk is alles voor mij”.

kerstwens Ali

Je gift komt volledig ten goede aan het project.

aliportret

Ali Salim Mwaziro (55, leraar en mede oprichter Kidscare Kenia)

"Je geluk delen zorgt voor een betere wereld"

Therapie betekent mentale en fysieke ontwikkeling en perspectief op een menswaardig bestaan.

“Wij werken in LungaLunga, Kenia. Mensen hier leven vaak beneden de armoedegrens. Er zijn hier veel gehandicapte kinderen. Zij worden vaak binnen gehouden. Er wordt niet gewerkt aan hun ontwikkeling. Dat komt door schaamte, maar ook doordat ouders niet weten wat ze moeten doen en doordat ze geen hoop hebben dat hun kind ook maar iets kan leren.

Veel gehandicapte kinderen zijn daarom verwaarloosd en maken geen mentale of fysieke ontwikkeling door. Kidscare Kenya is uniek in zijn soort. Wij geven gehandicapte kinderen juist wel aandacht en zorg. We noemen hen overigens liever ‘kinderen met speciale vaardigheden’.

We zien speciale kinderen mentaal en fysiek enorme sprongen maken dankzij onze therapie. Bovendien leren ouders dat ze hun kind wél kunnen helpen en er wél van mogen houden! Onze huidige capaciteit is echter te beperkt. Er is een lange wachtlijst. We bouwen een groter therapiecentrum, voorzien van alle nodige therapiematerialen. Op korte termijn kunnen we dan nog eens 300 kinderen helpen en nog velen de jaren die volgen.

Mijn kerstwens is uw donatie voor realisatie van ons behandelcentrum. Helpt u ons?"

De kerstwens van Ali

Materialen Prijs
Ontvangstruimte€ 1.588
Opleidings- en trainingsruimte voor personeel en ouders€ 2.981
Spreekkamer€ 881
Kleine spreekkamer€ 285
Overlegkamer€ 343
Kantoorruimte aankleding€ 1.328
Therapieruimte€ 3.991
Keuken€ 720
Opslagruimte€ 190
Wc’s€ 25
Tuin€ 238
Kleine speelplaats buiten€ 121
Overige bouw- en speelmaterialen€ 1.269
Totaal€ 13.960

Ali Salim uit Kenia bouwt een behandelcentrum voor gehandicapte kinderen

Dankzij dit nieuwe therapiecentrum kan Ali met zijn team straks honderden kinderen met een handicap opnemen in het behandelprogramma, zodat ook zij perspectief hebben op een menswaardig bestaan.

Zijn wens deze kerst is uw steun voor hun project.

Geef met je hart en maak impact met je gift. 

Met jouw donatie realiseren we…

  • Een nieuw centrum voor behandeling en begeleiding van honderden kinderen met een handicap die nu op de wachtlijst staan
  • oefenmateriaal, rolstoelen en ander materieel voor hun behandeling
  • voorlichtingscampagnes om beleidsmakers, leraren en dorpshoofden duidelijk te maken dat gehandicapte kinderen ook kinderen zijn die liefde en aandacht verdienen
  • steun voor de families, zodat zij ook thuis de nodige zorg kunnen voortzetten

"Therapie voor gehandicapte kinderen."

Doneren kan tot en met 1 januari. Je gehele gift wordt gebruikt voor de drie projecten. Niets blijft hier.

Waar we voor gaan
Opgehaald

Gezondheidspionier Ali Salim Mwaziro

"Mijn missie in het leven is om met diepgevoelde toewijding hoop te creëren bij kinderen met een handicap en hun families. Kinderen in dit gebied missen goede basisbehoeften zoals voedzaam voedsel, onderwijs en fatsoenlijk onderdak. Kinderen met een handicap zijn nog kansarmer. De gemeenschap heeft ze niet volledig geaccepteerd zoals ze zijn.

Kinderen met een handicap krijgen geen goede zorg en aandacht om hen te helpen functioneren en een zo normaal mogelijk leven te leiden. Sinds 2010 maakt Kidscare zich sterk voor deze kinderen. We hebben inmiddels veel ervaring en ons werk verloopt zó succesvol, dat we inmiddels een lange wachtlijst hebben van ouders die willen dat hun speciale kind ook bij ons komt. 

Op dit moment werkt KidsCare met 150 patiëntjes, maar dit aantal moet toenemen. Het is realistisch dat we in 1 to 2 jaar meer dan 300 kinderen met een handicap bereiken. Er zijn naar schatting meer dan 1000 kinderen zijn met een handicap in de sub provincie Lungalunga die de diensten nodig hebben die KidsCare biedt. 

Ons nieuwe therapiecentrum zal ergotherapie, fysiotherapie, orthopedische - en psychotherapeutische ondersteuning bieden, beoordeling van mobiliteitshulpmiddelen en seriële pleister toepassing ter correctie van niet-chirurgische correctie van handicaps bij kinderen. Deze zullen op hun beurt het functioneren en de onafhankelijkheid van kinderen met een handicap verbeteren en ook het algehele welzijn van de kinderen verbeteren, waardoor beperkingen en secundaire gezondheidsproblemen worden voorkomen.

"Degene die me iedere dag inspireert is mijn moeder, Mama Sabina. Mijn wens is dat nooit meer iemand zó lijdt als zij heeft geleden."

nasf-960x720
kerstgevoel

Het kerstgevoel van Ali Salim Mwaziro

"Mijn familie en ik zullen Kerstmis sober vieren. We zijn van plan om kwetsbare gezinnen en kinderen van gehandicapte kinderen een klein voedselpakket te geven, zodat ook zij net als andere gezinnen van kerst kunnen genieten.

A big Thank You to our audience in the Netherlands for always supporting KidsCare and the work that it does. May God expand and increase you always. Give you good health and prosperity.

Merry Christmas to you and your families. Blessings."

Albert

In de voetsporen van Albert Schweitzer

Onze naamgever Dr. Albert Schweitzer was in de vorige eeuw zowel een gezondheidspionier in Afrika als een invloedrijk Europeaan. In 1952 won hij de Nobelprijs voor de Vrede. 

Vandaag de dag zet een nieuwe generatie gezondheidspioniers zijn werk voort. 

Er verandert veel in de gezondheidszorg in Afrika, maar gezond zijn en blijven blijft een grote uitdaging voor veel Afrikanen. 

Eenvoudige, slimme gezondheidsoplossingen van professionals kunnen een groot verschil maken. Wij noemen deze professionals: gezondheidspioniers.