De kerstwens van Faida Amurani Phiri Een mooie toekomst voor meisjes

Faida wil ervoor zorgen dat duizenden meisjes uit een arme streek in Malawi hun school afmaken.

“Met herbruikbaar maandverband, voorlichting, goede wc’s, handenwasgelegenheid en kleedkamers voor meisjes gaan we voortijdig stoppen met school tegen.”

Faida

De kerstwens van Faida Amurani Phiri Een mooie toekomst voor meisjes

Faida wil ervoor zorgen dat duizenden meisjes uit een arme streek in Malawi hun school afmaken.

“Met herbruikbaar maandverband, voorlichting, goede wc’s, handenwasgelegenheid en kleedkamers voor meisjes gaan we voortijdig stoppen met school tegen.”

Kerstwens Faida

Je gift komt volledig ten goede aan het project.

faidu-doneren

Faida (28, sociaal-maatschappelijk werker) is de bevlogen projectleider van Umunthu Plus.

"Ik stel me voor om gemeenschappen van weldoeners te creëren. Mensen die een filosofie van menselijkheid toepassen in alles wat ze doen, wat op zijn beurt onze samenlevingen betere plaatsen voor iedereen zal maken”

"In het gebied waar we werken stoppen ontzettend veel meisjes voortijdig met school"

Faida Amurani Phiri is een gedreven projectleider van 28, getrouwd en moeder van een zoon van vier jaar oud. Faida verwacht haar tweede kindje in maart. Na haar studie is ze betrokken geraakt bij diverse initiatieven voor en door vrouwen, ook als vrijwilliger.

Faida vertelt: “Op mijn 21e richtte ik een organisatie op voor vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld en ander onrecht. Later ging ik werken bij Umunthu Plus. Wij houden ons bezig met het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes. Ik ben erg gedreven om hen te helpen. Vrouwen in Malawi hebben vaak te maken met onrecht."

"In het gebied waar we werken stoppen ontzettend veel meisjes voortijdig met school. Meisjes missen iedere maand zo’n 7 dagen wanneer ze menstrueren omdat ze geen maandverband hebben en er geen deugdelijke wc of handenwasgelegenheid is. Zij gaan achterlopen en op den duur blijven de meeste meisjes maar helemaal weg."

"Wij gaan dit stoppen door herbruikbaar maandverband te laten maken door vrijwillige ‘Mothers Groups’, voorlichting te geven en faciliteiten aan te leggen: schone, veilige wc’s, handwas faciliteiten en een kleedkamer. Dan houden we meisjes gewoon op school. Het is een beproefde aanpak op veel plekken die echt werkt, maar in dit gebied is het het eerste project in zijn soort. Het kan hier als voorbeeld gaan dienen, daar zal ik voor zorgen!

De kerstwens van Faida

Materialen Prijs
Werkplaats herbruikbaar maandverband€ 2.433
Verspreiden maandverband en voorlichting€ 1.345
Handenwas plaatsen x3 scholen€ 1.467
Latrines renoveren x 3 scholen€ 1.848
Kleed- en wasruimtes voor meisjes x 3 scholen€ 1.271
Reparatie waterbron x 1 school€ 401
Totaal€ 8.765

Faida zorgt met haar project dat duizenden meisjes hun school kunnen afmaken

Met duurzaam herbruikbaar maandverband, voorlichting, schone wc's, kleedkamers en wasgelegenheid op 3 scholen zorgt Faida ervoor dat meer dan 2.600 meisjes wél hun school kunnen afmaken. En dat is enorm belangrijk voor hun toekomst, hun welzijn en hun gezondheid.

Voor nog geen 3,40 euro per kind raken we het leven van een meisje en veranderen het ten goede. Mag zij rekenen op jouw steun?

Geef met je hart en maak impact met je gift. 

Met jouw donatie realiseren we op 3 lagere scholen dat er…

  • 30 moeders leren hoe zij herbruikbaar maandverband moeten maken
  • 3 werkplaatsen worden opgericht en voorzien van naaimachines etc. voor het maken van herbruikbaar maandverband 
  • 6 vernieuwde, schone latrines worden gerealiseerd 
  • 3 nieuwe meisjes kleedkamers gebouwd worden
  • 3 nieuwe handenwas faciliteiten komen
  • de waterpomp op Kanyenje primary school wordt gerepareerd
  • 3 leerlingen health clubs worden opgezet die voorlichting geven over menstruatie, zwangerschap en gezondheid aan medeleerlingen

"Onderwijs voor meisjes is essentieel voor hun positie, hun welzijn en hun gezondheid."

Je gift komt volledig ten goede aan het project.

Waar we voor gaan
Opgehaald

Onderwijs voor meisjes is essentieel voor hun positie, hun welzijn en hun gezondheid.

Gezondheidspionier Faida Amurani Phiri

""Mijn organisatie Umunthu Plus is opgericht door een groep jonge onderwijzers die zich zorgen maakten over de ontberingen in de communities waar zij werkten. We zijn in contact met een aantal scholen. Die melden dat ontzettend veel meisjes voortijdig stoppen met school."

"Meisjes missen iedere maand zo’n 7 dagen wanneer ze menstrueren omdat ze geen maandverband hebben en er geen deugdelijke wc of handenwasgelegenheid is. Zij gaan te veel achterlopen en op den duur blijven de meeste meisjes maar helemaal weg. Wij gaan dit stoppen door herbruikbaar maandverband te laten maken door vrijwillige ‘Mothers Groups’ voor de schoolmeisjes, voorlichting te geven en faciliteiten aan te leggen: schone, veilige wc’s, handwas faciliteiten en een kleedkamer. Dan houden we meisjes gewoon op school."

"Het is een beproefde aanpak op veel plekken die echt werkt. De scholen zijn er klaar voor, net als de Mother Groups en de leerlingen. Wij willen allemaal dolgraag aan de slag. Voor nog geen EUR 3,40 per kind helpt u een meisje aan duurzaam maandverband, water, schone wc’s, kleedruimte en voorlichting. Dit is mijn kerstwens. Helpt u ons mee?”

6

Faida: "Ik geef om het leven van de kansarmen omdat ik geloof dat geen enkele situatie permanent is. Ook geloof ik dat een kleine interventie de verloren hoop en glimlach kan terugbrengen naar zij die het nodig hebben. Situaties waar mensen doorheen gaan, maken hun leven zwaar, zoals een gebrek aan basisbehoeften."

"Ik voel dat het ter harte nemen van hun behoeften me menselijker maakt en dat mijn inspanning zal resulteren in een groot verschil, wanneer ik mijn hand uitstrek en ze bereik”. 

"Mijn passie om de minder bevoorrechten op de eerste plaats te zetten, komt voort uit het feit dat het leven niet iedereen hetzelfde of eerlijk behandelt. Situaties en omstandigheden waar we doorheen gaan, laten ons in verschillende levensstaten; ofwel blij of verdrietig. Dus mijn passie drijft me om het weinige dat ik heb te delen, zodat ze gelukkig zijn. Ik wil mensen inspireren. Ik wil dat iemand naar me kijkt en zegt: "Door jou heb ik niet opgegeven!"

kerstgevoel

Het kerstgevoel van Faida

"Ik zal de kerst van dit jaar vieren met arme families van meisjes en jongens uit een zeer afgelegen gebied door voedsel en kleding aan hen te doneren en op die dag wat spelletjes met hen te spelen."

Albert

In de voetsporen van Albert Schweitzer

Onze naamgever Dr. Albert Schweitzer was in de vorige eeuw zowel een gezondheidspionier in Afrika als een invloedrijk Europeaan. In 1952 won hij de Nobelprijs voor de Vrede. 

Vandaag de dag zet een nieuwe generatie gezondheidspioniers zijn werk voort. 

Er verandert veel in de gezondheidszorg in Afrika, maar gezond zijn en blijven blijft een grote uitdaging voor veel Afrikanen. 

Eenvoudige, slimme gezondheidsoplossingen van professionals kunnen een groot verschil maken. Wij noemen deze professionals: gezondheidspioniers.