De kerstwens van Raymond Agalga Waterpomp op zonne-energie

Raymond komt zelf uit een arm gezin en weet uit eerste hand wat het betekent om op te groeien zonder schoon, veilig water.

“Ik droom ervan ons waterproject in Noord-Ghana te realiseren. Met een waterpomp op zonne-energie en de bosaanplant zorgen we voor duurzaam waterbeheer”.

Raymond

De kerstwens van Raymond Agalga Waterpomp op zonne-energie

Raymond komt zelf uit een arm gezin en weet uit eerste hand wat het betekent om op te groeien zonder schoon, veilig water.

“Ik droom ervan ons waterproject in Noord-Ghana te realiseren. Met een waterpomp op zonne-energie en de bosaanplant zorgen we voor duurzaam waterbeheer”.

Kerstwens Raymond

Je gift komt volledig ten goede aan het project.

raymond

Raymond Agalga (35, wetenschappelijk onderzoeker en directeur-bestuurder the Northern Hope

"To be the leader of the Change I seek in myself and others."

"Veel gezondheidsinitiatieven worden geleid door toegewijde en innovatieve Afrikanen."

Raymond Agalga is 35 jaar. Hij is getrouwd met Patricia, een zakenvrouw die het familiebedrijf leidt. Samen hebben zij twee zoons, Jaymon van 9 en Osborne van 2 jaar. Raymond is opgeleid als wetenschapper.

Al vanaf de ideefase is Raymond betrokken geweest bij The Northern Hope. Raymond laat weten: “Ik ben de directeur en voorzitter. Ik maak ook deel uit van het monitoring- en evaluatie team. Ik ben als kind opgegroeid in een vergelijkbare omgeving met een gebrek aan toegang tot schoon en veilig drinkwater. Deze persoonlijke ervaring is altijd een motiverende factor geweest om achtergestelde gemeenschappen in Ghana toegang te willen geven tot schoon en veilig drinkwater.

Afrika heeft veel gezondheidsproblemen. Er bestaan ​​ook veel gezondheidsinitiatieven die worden geleid door toegewijde en innovatieve Afrikanen zoals ikzelf. Het werk dat we doen heeft een positieve invloed op de levens van velen. Door het werk dat we doen, kunnen veel plattelandsmensen dromen van een betere toekomst. Als organisatie hebben we de tijd, inzet en passie voor verandering. Het enige wat we zoeken is een startbudget”

Raymond’s verlanglijstje

Materialen Prijs
Constructie elektrische waterpomp
en leidingen, materialen en arbeid
€ 2.266
Waterfilter installatie€ 3.768
Wateropvang tank€ 1.383
Totaal€ 7.415
Eigen bijdrage:
elektrische waterpomp en leidingen,
materialen en arbeid
€ 4.803

Voor 3,70 per inwoner hebben deze mensen voortaan beschikking over schoon en veilig water en groeit er straks een bos dat het water in de bodem houdt.

Helpt u ook mee?

Raymond zorgt voor schoon water op zonne-energie en aanleg nieuw bos

Een hele community van 2.000 mensen zal gezond kunnen blijven en hun kinderen zullen gezond op kunnen groeien.

Zijn wens deze kerst is jouw steun voor zijn project.

Geef met je hart en maak impact met je gift. 

Met jouw donatie realiseren we ….

  • een waterpomp op zonnepanelen voor toegang tot schoon drinkwater voor 2000 mensen
  • Een getrainde water committee 
  • 1000 nieuw geplante bomen 
  • 20 getrainde community members die het groen onderhouden
  • 2000 community members kennen nu het belang van hygiëne

"Nieuw bos en schoon water op zonne-energie"

Je gift komt volledig ten goede aan het project.

Waar we voor gaan
Opgehaald

Gezondheidspionier Gezondheidspionier Raymond Agalga

"Mijn naam is Raymond Agalga. Ik ben wetenschappelijk onderzoeker van beroep en directeur bij The Northern Hope. Toen ik opgroeide noord-Ghana, zag ik veel kansarme mensen om me heen. Zoveel mensen zonder toegang tot schoon, veilig water, sanitaire voorzieningen en goede gezondheidszorg."

"Vanaf dat moment wilde ik, vanwege mijn liefde voor de mensheid, dat ik kon helpen. Maar ik was nog maar een kleine jongen die opgroeide met een moeder die weduwe was en voor soortgelijke uitdagingen stond. Als volwassen man, die als onderzoekswetenschapper door het land reist, kom ik vrouwen en kinderen tegen die met soortgelijke uitdagingen worden geconfronteerd als waar ik als kind getuige van was. Dit motiveert me om te werken voor gemeenschappen die het verschil moeten maken."

"100% van uw donaties gaat naar de ondersteuning van de vele initiatieven die we doen in landelijke gemeenschappen in Ghana. Uw bijdragen zorgen voor een glimlach op de gezichten van veel vrouwen en kinderen, zetten drinkwater op de tafels van velen en brengen gezondheids oplossingen voor velen die alle hoop hadden verloren."

NorthernHope
kerstgevoel

Het kerstgevoel van Raymond

"Ik zal Kerstmis vieren met mijn familie en een paar vrienden bezoeken.

Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om jullie allemaal te bedanken voor jullie aandacht en jullie allemaal een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Ja, moge God hen allen zegenen voor hun vriendelijke donaties die de levens van de minder fortuinlijke mensen in Afrika veranderen. Ik bid en wens iedereen een goede gezondheid en een heel gelukkig kerstfeest."

Albert

In de voetsporen van Albert Schweitzer

Onze naamgever Dr. Albert Schweitzer was in de vorige eeuw zowel een gezondheidspionier in Afrika als een invloedrijk Europeaan. In 1952 won hij de Nobelprijs voor de Vrede. 

Vandaag de dag zet een nieuwe generatie gezondheidspioniers zijn werk voort. 

Er verandert veel in de gezondheidszorg in Afrika, maar gezond zijn en blijven blijft een grote uitdaging voor veel Afrikanen. 

Eenvoudige, slimme gezondheidsoplossingen van professionals kunnen een groot verschil maken. Wij noemen deze professionals: gezondheidspioniers.