‘Samen zijn wij Albert Schweitzer!’

Onder dat motto zijn de collega’s van het Albert Schweitzer Ziekenhuis deze week van start gegaan met een uniek initiatief. De medewerkers ‘adopteren’ lokale gezondheidsprojecten in Afrika. Collega’s kunnen ervoor kiezen om op hun netto maandsalaris elke maand 1 euro (of meer) te laten inhouden voor een project dat het NASF geselecteerd heeft.

Zodra het bedrag bereikt wordt, hebben zij die voorziening echt samen als ziekenhuisgemeenschap tot stand gebracht! Daarna reikt het NASF een nieuw project aan. Denk aan een fietstaxi voor zieken, een dorpswaterput, opvang voor albino’s of de inrichting van een kleine kliniek. Voorzieningen die voor een paar duizend euro écht de gezondheid van mensen verbeteren in arme gebieden. Helemaal in de geest van de naamgever van het ziekenhuis dr. Albert Schweitzer.

Het eerste project waar de medewerkers zich voor inzetten, is een goed ingerichte therapiekamer voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke handicap in Lunga Lunga, een arm plattelandsgebied in Kenia. Hiervoor is 3.740,- euro nodig. Met trots laat het ziekenhuis hier het filmpje zien dat zij gebruiken om intern zo veel mogelijk deelnemers te werven voor het donatieprogramma. In de eerste 24 uur schreven zich al honderd medewerkers in!

Heb je ook interesse in de mogelijkheden van een salarisdonatie programma voor jouw bedrijf of organisatie? Neem contact op via info@nasf.nl of 030-8801499.


Geef jij ook voor de gezondheid van Afrika? Jouw gift helpt 100%!

Ja, ik doneer graag een kleine gift met grote impact!

  • doneren via snel en veilig!
  • € 0,00
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.