DE NIEUWSJAARSWENS VAN KOFI NYALIMBA GEZONDHEIDSPIONIER IN GHANA 'Echo redt moeder en kind'

‘Ik gun alle vrouwen in Ghana dat ze veilig kunnen bevallen, daarom wil ik samen met mijn
team zo snel mogelijk een echocentrum inrichten’.

Kofi in Afrika achtergrond met stip Ghana

DE NIEUWSJAARSWENS VAN KOFI NYALIMBA Echo redt moeder en kind

‘Ik gun alle vrouwen in Ghana dat ze veilig kunnen bevallen, daarom wil ik samen met mijn
team zo snel mogelijk een echocentrum inrichten’.

Kofi in Afrika achtergrond met stip Ghana

Uw gift komt volledig ten goede aan het project.

Kofi met vrouwen voor gezondheidscentrum IMG_5129

Kofi Nyalimba, gezondheidspionier in Ghana

‘Echo kan leven redden van moeder en ongeboren kind!’ Oost-Ghana

ECHO REDT MOEDER EN KIND

Kofi Nyalimba: ‘Het is mijn wens voor het nieuwe jaar dat wij bij zwangere vrouwen in Kissiflui en Norvisi tijdig complicaties kunnen vaststellen door het maken van een echo en zo moeder- en kindersterfte kunnen helpen voorkomen’.

In het oosten van Ghana in de zeer afgelegen gebieden van Kissiflui en Norvisi kunnen kinderen inmiddels gevaccineerd worden in de gezondheidscentra. Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij eerder door het Nederlands Albert Schweitzer Fonds gefinancierde zonnepanelen en koelkasten, die ervoor zorgen dat vaccinaties bewaard kunnen worden. Er komen hierdoor steeds meer moeders en kinderen naar de gezondheidscentra, waaronder ook zwangere vrouwen.

Met de juiste appartuur vroege diagnoses stellen

Zwangere vrouwen worden nu doorgestuurd naar de ziekenhuizen in de grote steden. Voor veel vrouwen is het meestal niet mogelijk om naar deze steden af te reizen omdat de dorpen zeer afgelegen liggen en de wegen erg slecht begaanbaar zijn. Slechts 15% van de zwangere vrouwen hebben deze reis tussen december 2021 en maart 2022 kunnen ondernemen.

Zonder de juiste apparatuur is het lastig om vroege diagnoses te stellen. Vrouwen met gezondheids-risico of risico op complicaties tijdens de zwangerschap of bevalling laten over het algemeen geen echo maken. Het aantal prenatale complicaties die eindigen in moeder- en kindersterfte is dan ook heel hoog.

Als vrouwen vroeg in de zwangerschap een echo kunnen laten maken, kan het risico op complicaties ingeschat worden. Ze kunnen dan verdere medische hulp zoeken indien noodzakelijk en beter begeleid worden door de zwangerschap en bevalling. Een echo kan op die manier moeder- en babysterfte helpen voorkomen.

IMG_5111
IMG_6071
IMG_5109
IMG_4802

Met dit project draagt het Nederlands Albert Schweitzer Fonds bij aan:

  • Sustainable Development Goal Verenigde Naties:
3. goede gezondheid en welzijn (1)

De nieuwjaarswens van Kofi

’Wij hebben een ruimte in het gezondheidscentrum van Kissiflui toegewezen gekregen. We willen zo snel mogelijk een echoapparaat aanschaffen en plaatsen in het gezondheidscentrum van Kissiflui.

Ook willen we de gezondheidsmedewerkers trainen in het gebruik en onderhoud van het apparaat. De zwangere vrouwen kunnen dan tijdig beoordeeld worden middels een gynaecologisch echo onderzoek. Op die manier kunnen zwangere vrouwen die risico lopen, veilig bevallen’.

Helpt u gezondheidspionier Kofi met het realiseren van zijn nieuwjaarswens?

Maakt u dan uw bijdrage over op rekeningnr. IBAN NL51 ABNA 0470 380 578 o.v.v. ‘Echo redt moeder en kind’ t.n.v. Nederlands Albert Schweitzer Fonds.

Of doneer via onderstaande Tikkie

Kofi

Iedere gedoneerde euro gaat naar het project

Met uw donatie realiseren we:

  • Aanschaf en installatie echoapparaat
  • Inrichting echocentrum : 1 ziekenhuisbed, 1 tafel en 2 stoelen
  • Training van medewerkers gezondheidscentrum (waaronder een vroedvrouw)

Totaal benodigd budget is € 7.918,-

‘Een echo kan moeder- en kindersterfte helpen voorkomen.’

Doneren kan tot en met 31 januari 2023

Waar we voor gaan

€ 7.918,-

kerstgevoel

De nieuwjaarswens van gezondheidspionier Kofi:

‘In Ghana is het zo dat zwangere vrouwen zelden een echo krijgen, omdat er geen
echocentrum in de nabije omgeving is. Daardoor overlijden veel moeders en kinderen, voor of tijdens de bevalling. Hoe fijn zal het zijn als de vrouwen in Kissiflui en Norvisi wel veilig
kunnen bevallen?!’

‘We zijn meer hetzelfde dan men denkt. We willen allen een goede gezondheid en een betere toekomst voor onze kinderen. Ik hoop dat de mensen in Nederland ook de zwangere
vrouwen van Ghana willen helpen. Thank you so much for your support!’

Albert

In de voetsporen van Albert Schweitzer

Onze naamgever Dr. Albert Schweitzer was in de vorige eeuw zowel een gezondheidspionier in Afrika als een invloedrijk Europeaan. In 1952 won hij de Nobelprijs voor de Vrede. 

Vandaag de dag zet een nieuwe generatie gezondheidspioniers zijn werk voort. 

Er verandert veel in de gezondheidszorg in Afrika, maar gezond zijn en blijven blijft een grote uitdaging voor veel Afrikanen. 

Eenvoudige, slimme gezondheidsoplossingen van professionals kunnen een groot verschil maken. Wij noemen deze professionals: gezondheidspioniers.