Skip to content
masanga hospital

Bericht Lassa virus infectie Besmetting medewerkers Masanga ziekenhuis Sierra Leone

Met ontsteltenis hebben we afgelopen tijd de berichtgeving gevolgd over de besmetting met het Lassavirus van twee tropenartsen en een verpleegkundige in het Masanga ziekenhuis in Sierra Leone. Tot ons grote verdriet en ongeloof vernamen wij, dat onlangs één van de artsen is overleden. Een jonge arts die nog zoveel had kunnen en willen betekenen voor anderen. Wat een verlies. Ook wij zijn diep geraakt. 

Groot respect en bewondering hebben wij voor de artsen, studenten, stagiairs en verpleegkundigen die zich met overgave inzetten in het Masanga ziekenhuis voor het welzijn van anderen. Meermalen wonnen medewerkers van het Masanga ziekenhuis Albert Schweitzer prijzen en mochten we hun prachtige initiatieven steunen. Hun waardevolle droom voor een beter Afrika.

Alle betrokkenen wensen wij heel veel sterkte toe in deze zware tijd. Wij hopen op goed herstel voor de mensen die onder behandeling zijn. Onze gedachten en gebeden zijn bij de familie, vrienden, en collega’s. 

Voor meer informatie en het officiële persbericht verwijzen we graag naar de website van Masanga stichting Nederland. http://www.masanga.nl/persverklaring/

Mocht u naar aanleiding van dit bericht contact willen opnemen, dan kunt u ons bellen op 030-8801499 of mailen naar Petra Weij op info@nasf.nl.

Bestuur en medewerkers.

Voor Afrika!

Met uw donatie investeren we in kleine, lokale gezondheidsinitiatieven in Afrika. Omdat we beseffen dat gezondheid je belangrijkste bezit is. We geloven in de kracht van praktische oplossingen voor lokale problemen. U ook? Steun ons dan. Samen maken we het verschil. 

Steun het NASF

Kleinschalige hulp helpt! Zeker in Afrika. Helpt u ons nieuwe projecten uit te voeren?

Voor Afrika!

Met uw donatie investeren we in kleine, lokale gezondheidsinitiatieven in Afrika. Omdat we beseffen dat gezondheid je belangrijkste bezit is. U ook? Steun ons dan. Samen maken we het verschil. 

Actuele projecten

Richard-Mwanjasi-510-x-540

Richard Mwanjasi gaat voor water

Richard Mwanjasi is de man achter onze partnerorganisatie Hope for Relief in Malawi. Zijn missie: "Ervoor zorgen dat kleinere gemeenschappen...
JCI Ghana

Vaccinaties en goede kraamhulp in een schone omgeving

In het noorden van Oeganda houdt organisatie FIDRA zich bezig met verbeteren van de zorg voor aanstaande moeders en pasgeborenen....
Theater is een krachtig middel voor bewustwording en gedragsverandering

Theater helpt gezond te blijven

  De 500 inwoners van het dorp Loungo in Burkina Faso hebben nu de beschikking over bijna 80 nieuwe en...

Laatste berichten

Potret-Milou

Kippenvel- brief van gezondheidspionier Milou

  Elke dag trek ik trouw mijn skates aan voor een rondje door de polder rondom Nijmegen. Even uitwaaien. De...
milou-800

Gezondheidspionier Milou van Ingen en Albert Schweitzer Fonds starten actie voor nieuwe couveuses

Een goede start voor ieder kind Zorgprofessional Milou van Ingen (31) zet zich met hart en ziel in voor baby’s...
rinus van warven

Collecte oecumenische dienst bestemd voor gezondheid Afrika

Collecte oecumenische kerkdienst in teken van gezondheidsprojecten Albert Schweitzer Fonds Ds. Rinus van Warven is lid van het Comité van...