Skip to content
masanga hospital

Bericht Lassa virus infectie Besmetting medewerkers Masanga ziekenhuis Sierra Leone

Met ontsteltenis hebben we afgelopen tijd de berichtgeving gevolgd over de besmetting met het Lassavirus van twee tropenartsen en een verpleegkundige in het Masanga ziekenhuis in Sierra Leone. Tot ons grote verdriet en ongeloof vernamen wij, dat onlangs één van de artsen is overleden. Een jonge arts die nog zoveel had kunnen en willen betekenen voor anderen. Wat een verlies. Ook wij zijn diep geraakt. 

Groot respect en bewondering hebben wij voor de artsen, studenten, stagiairs en verpleegkundigen die zich met overgave inzetten in het Masanga ziekenhuis voor het welzijn van anderen. Meermalen wonnen medewerkers van het Masanga ziekenhuis Albert Schweitzer prijzen en mochten we hun prachtige initiatieven steunen. Hun waardevolle droom voor een beter Afrika.

Alle betrokkenen wensen wij heel veel sterkte toe in deze zware tijd. Wij hopen op goed herstel voor de mensen die onder behandeling zijn. Onze gedachten en gebeden zijn bij de familie, vrienden, en collega’s. 

Voor meer informatie en het officiële persbericht verwijzen we graag naar de website van Masanga stichting Nederland. http://www.masanga.nl/persverklaring/

Mocht u naar aanleiding van dit bericht contact willen opnemen, dan kunt u ons bellen op 030-8801499 of mailen naar Petra Weij op info@nasf.nl.

Bestuur en medewerkers.

Voor Afrika!

Met uw donatie investeren we in kleine, lokale gezondheidsinitiatieven in Afrika. Omdat we beseffen dat gezondheid je belangrijkste bezit is. We geloven in de kracht van praktische oplossingen voor lokale problemen. U ook? Steun ons dan. Samen maken we het verschil. 

Steun het NASF

Kleinschalige hulp helpt! Zeker in Afrika. Helpt u ons nieuwe projecten uit te voeren?

Voor Afrika!

Met uw donatie investeren we in kleine, lokale gezondheidsinitiatieven in Afrika. Omdat we beseffen dat gezondheid je belangrijkste bezit is. U ook? Steun ons dan. Samen maken we het verschil. 

Laatste berichten

rinus van warven

Collecte oecumenische dienst bestemd voor gezondheid Afrika

Collecte oecumenische kerkdienst in teken van gezondheidsprojecten Albert Schweitzer Fonds Ds. Rinus van Warven is lid van het Comité van...
vanbeeck

Oudste ‘Albert Schweitzer’ verpleegster overleden

Oudste 'Albert Schweitzer' verpleegkundige overleden Met groot verdriet moeten we meedelen dat op 1 december jongstleden is overleden mevrouw Tineke...
nalaten en schenken

Nalaten en schenken: bijzondere manieren van geven

Nalaten en schenken bijzondere manieren van geven Ieder jaar ontvangt het Nederlands Albert Schweitzer Fonds één of meerdere giften vanuit...