Kanshebbers Albert Schweitzer Prijs 2022

Wie wint dit jaar de Albert Schweitzer Prijs? Dé prijs waarmee jonge professionals (18 t/m 35 jaar) in Nederland de kans krijgen hun goede idee voor kleinschalige innovatieve gezondheidsprojecten in Sub-Sahara-Afrika te realiseren. Altijd samen met een Afrikaanse partner en met steun van de lokale bevolking. 

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds reikt met steun van AFAS Foundation de Albert Schweitzer Prijs uit. De kanjers op de foto zijn door de selectie gekomen en hebben voor de 2022 editie negen bijzondere projecten ingeleverd. Allen zijn kanshebbers voor het winnen van de titel ‘Gezondheidspionier van het Jaar 2022’.

Twee prijzen Albert Schweitzer Prijs 2022 

Er zijn twee prijzen te winnen: de hoofdprijs, ‘Gezondheidspionier van het jaar’, met de bijbehorende kickstart van € 7.000.- en de publieksprijs van € 2.000,-.

De jury nomineert voor de hoofdprijs de drie beste ideeën. Zij gaan door naar de finale en maken kans om ‘Gezondheidspionier van het 2022’ te worden. Op 8 oktober 2022 pitchen de drie genomineerden hun project live aan de vakjury en alle aanwezigen in het AFAS hoofdkantoor in Leusden.

Wie de winnaar wordt van de publieksprijs bepaalt het publiek tijdens de stemcampagne. Het project dat de meeste stemmen hiervan krijgt wint deze prijs. De hoofdprijs en publieksprijs worden alle twee bekend gemaakt en uitgereikt op 8 oktober 2022.

Aanwezig zijn bij de prijsuitreiking op 8 oktober 2022?

Meld je hiervoor aan via deze link