Kanshebbers Albert Schweitzer Prijs 2022

Wie wint dit jaar de Albert Schweitzer Prijs? Dé prijs waarmee jonge professionals (18 t/m 35 jaar) in Nederland de kans krijgen hun goede idee voor kleinschalige innovatieve gezondheidsprojecten in Sub-Sahara-Afrika te realiseren. Altijd samen met een Afrikaanse partner en met steun van de lokale bevolking. 

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds reikt met steun van AFAS Foundation de Albert Schweitzer Prijs uit. De kanjers op de foto zijn door de selectie gekomen en hebben voor de 2022 editie negen bijzondere projecten ingeleverd. Allen zijn kanshebbers voor het winnen van de titel ‘Gezondheidspionier van het Jaar 2022’.

Twee prijzen Albert Schweitzer Prijs 2022 

Er zijn twee prijzen te winnen: de hoofdprijs, ‘Gezondheidspionier van het jaar’, met de bijbehorende kickstart van € 7.000.- en de publieksprijs van € 2.000,-.

De jury nomineert voor de hoofdprijs de drie beste ideeën. Zij gaan door naar de finale en maken kans om ‘Gezondheidspionier van het 2022’ te worden. Op 8 oktober 2022 pitchen de drie genomineerden hun project live aan de vakjury en alle aanwezigen in het AFAS hoofdkantoor in Leusden.

Wie de winnaar wordt van de publieksprijs bepaalt het publiek tijdens de stemcampagne. Het project dat de meeste stemmen hiervan krijgt wint deze prijs. De hoofdprijs en publieksprijs worden alle twee bekend gemaakt en uitgereikt op 8 oktober 2022.

Voor Afrika!

Met uw donatie investeren we in kleine, lokale gezondheidsinitiatieven in Afrika. Omdat we beseffen dat gezondheid je belangrijkste bezit is. U ook? Steun ons dan. Samen maken we het verschil. 

Nieuwsberichten

bestuurswijzigingen-1

Nieuwe voorzitter en penningmeester

Graag stellen we kort onze nieuwe voorzitter Miranda Rovers en penningmeester Alexander van Binsbergen voor. Beiden zijn afgelopen zomer gestart...
Senior woman teacher happy to see the completed reusable sanitary pad1

Meisjes naar school

De wens van onze gezondheidspionier Philly Muwanyi is vervuld. Hij wilde dat meisjes van de Buggya en Kayijja Primary school...
Zingende-meisjes-blindenschool-IMG_0713-scaled-1

Blik op de toekomst na fatale brand in blindenschool

Op 25 oktober 2022 werden we opgeschrikt door het nieuws van de brand op de Salama School voor Blinden in...

Projecten nieuws

IMG_6071

Inenten kinderen mogelijk door koelunits en zonnepanelen- Oeganda

In de rurale gebieden van Kissiflui en Norvisi (Ghana) met 7000 inwoners lijden kinderen aan ziekten die voorkomen kunnen worden...
1 meisjes voor schoolgebouw

Meisjes naar school – Oeganda

Veel meisjes in Oeganda gaan niet naar school of stoppen met school omdat ze ongesteld zijn. Ze hebben geen geld...
IMG_5111

Echocentrum redt moeder en kind – Ghana

Gezondheidspionier Kofi en zijn team willen een echocentrum in de gezondheidskliniek in Kissiflui in Ghana inrichten, waar zwangere vrouwen tijdig...