Skip to content

NASF 2018 in cijfers

SDGs

Wat zegt een cijfer? We steunden zo'n 30 gezondheidspioniers die duizenden mensen hielpen met oplossingen voor hun gezondheid. Honderden kinderen, mensen met een ziekte of aandoening, ouderen, de allerarmsten. En achter al die cijfers schuilt een verhaal.

Van de moeder die haar gecompliceerde bevalling overleefde en nu wél gewoon van haar kinderen kan blijven houden en voor ze kan blijven zorgen. En het meisje van 10 dat gewoon naar school kan blijven gaan, ondanks dat dat ze iedere maand ongesteld is: haar toekomst staat weer open. En de oude man die nu samen met zijn familie wél goed, schoon water heeft en weet, dat hij niet nóg een keer afscheid hoeft te nemen van een doodziek kleinkind met diarree.

 

Achter al deze cijfers schuilen échte mensen en hun levens, hier en nu.

 

We bedanken iedereen die belangstelling heeft getoond of ons werk heeft gesteund, vanuit ons hart. Samen deden we het.

kolom cijfers en icoontjes 2018
uitgave per thema 2018

Ingenieur Elijah

foto LUWODEA

Oegandese organisatie LUWODEA ontving bijna €6.000 voor het introduceren van herbruikbaar maandverband, voorlichting aan meisjes en een nieuwe latrine op school. Bouw van de latrine gebeurt onder nauw toezicht van Ingenieur Elijah. Hij vertelt:"Als bouwer en inwoner van Buwuda ben ik blij dat ik zo direct betrokken ben. Mijn collega bouwers en ik hebben veel geleerd. Vooral over de kracht achter wat vrouwen samen kunnen. Zowel mannen, meisjes en vrouwen zijn begunstigden - dit is verbazingwekkend en ik ben in mijn hart geraakt door deze ontwikkeling."

Dokter Moses

foto Grace team

Het Grace Family Health Centre in Oeganda ontving € 7.000 voor zonnepanelen en een echoapparaat. Dr. Moses: “Bij Grace Family Health Center erkennen we de waardigheid en waarde van elke persoon. We zijn toegewijd aan het bieden van gelijke toegang tot compassievolle en betaalbare zorg. Mijn kliniek heeft nu constante verlichting en een functionerend laboratorium dankzij jullie hulp. Alle aanstaande moeders hebben nu makkelijker toegang tot prenatale zorg. We zijn het Albert Schweitzer Fonds dankbaar. Dank u!”

afrika overzicht 2018