Toy Making project kan van start

foto 3

De maand juni stond in het teken van de crowdfunding campagne voor het Toy making project van Groningse geneeskundestudenten en gezondheidspioniers Benedetta, Aoife en Svea.

Spelen is onmisbaar voor kinderen in het ziekenhuis om duurzaam beter te worden en gezond op te groeien, maar de meeste gehospitaliseerde kinderen in Zuid-Afrika spelen niet. Dit zorgt voor enorme achterstand in de mentale groei van deze toch al achtergestelde kleine kinderen. Daarom ontwierpen onze gezondheidspioniers het ‘Toy Making’ programma. Daarmee leren zorgprofessionals en ouders speelgoed maken van recycle materiaal. Zij leren spelen met de kinderen, zodat zij de mentale voeding krijgen die ze zo hard nodig hebben.

€ 9.021 was er nodig voor het ‘Toy Making’ programma om van start te kunnen gaan in vijf ziekenhuizen in KwaZulu-Natal. Het bedrag dat we met elkaar ophaalden was 8.565 euro. Voldoende om het project grotendeels te gaan realiseren!  Dankzij tientallen donaties kunnen minstens 160 kinderen per maand straks spelen in het ziekenhuis. Spelen wordt een belangrijk onderdeel in hun behandeling. Zij hebben meer kans op een betere toekomst.

Iedereen die gedoneerd heeft: heel erg bedankt!