Skip to content

Stagevacature: Organisatietalent voor de Albert Schweitzer Prijs 2020

Geloof jij ook dat iedereen, ook jij, een rol heeft te spelen in het beter maken van de wereld?
Het NASF zoekt een gedreven eventmanager (in de dop) met een hart voor organiseren, samenwerken, Afrika en internationale samenwerking, die een mooie ervaring op wil doen met het neerzetten van een pracht-event: de Albert Schweitzer Prijs 2020.

Nederlands Albert Schweitzer Fonds: NASF

Het NASF? Nooit van gehoord?! Dat geldt voor veel mensen, en wie weet ga jij daar wel een stukje verandering in brengen! Stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) verstrekt microgiften aan kleine gezondheidszorgprojecten in Sub-Sahara Afrika. Dat doen wij op basis van de levensvisie van Albert Schweitzer: Eerbied voor het leven, waarin respect voor alles wat leeft centraal staat.

Het NASF is een kleine organisatie met een hecht, betrokken team waarin we allemaal met enthousiasme werken. Wij geloven namelijk in de bijdrage die we leveren aan een betere wereld. Het NASF bestaat uit drie stafleden, een vrijwillig zevenkoppig bestuur en een aantal fantastische vrijwilligers.

Albert Schweitzer Prijs: deel je talent met de wereld!

Ieder jaar organiseert het NASF de sympathieke en succesvolle Albert Schweitzer Prijs. In 2019 deden 10 kandidaten mee en wisten we duizenden mensen op de been te brengen voor hun projecten. Bekijk hier de impressie.

Jongeren tussen de 18 en 35 jaar die werken aan een bijzonder initiatief of project om de gezondheid(szorg) in Afrika te verbeteren kunnen meedoen. Zij maken na aanmelding en selectie kans op een kickstart van €5.000 voor hun project, op de publieksprijs of een van de aanmoedigingsprijzen.

Met de Albert Schweitzer Prijs nodigt het NASF Nederlandse studenten en/ of young professionals uit om initiatief te nemen voor verbetering van de gezondheid in Sub Sahara Afrika. Het NASF biedt ondersteuning en een podium aan de innovatieve ideeën die Nederlandse jongeren hebben op dit gebied. Aanmeldingen komen vaak van artsen in opleiding, verpleegkundigen, kleine ondernemers of sociaal werkers.

Event!

Als stagiair of in je afstudeeropdracht ASPrijs houdt je je bezig met het organiseren van (delen van) het traject dat de ASPrijst omhelst. Van de werving van kandidaten, het opstellen van persberichten, organiseren van de LinkedIn community en webinars, tot aan het werven van stemmen en uitrollen van de prijsuitreiking: je kunt naar hartelust meedoen en meedenken. Onder professionele begeleiding uiteraard. Zo kun je ontdekken welk onderdeel van dit organisatiewerk nu écht bij jou past. En wil je meedenken hoe we de ASP nog leuker en beter kunnen maken? Voor initiatief en meedenken is bij het NASF altijd plek!

Taken

 • In je stage of afstudeeropdracht help je mee met:
 • het ontwikkelen van digitale - en print communicatiematerialen
 • de werving van kandidaten/ projecten
 • de organisatie/ opzet van de ASP 2020 Community
 • uitvoering van het netwerk- & kennisprogramma voor kandidaten
 • werving van stemmen voor de projecten
 • organisatie van de prijsuitreiking
 • posten/bloggen/vloggen op FB, LinkedIn, Twitter en/ of Instagram

Het werk vindt plaats (alleen) in Nederland.

… Ben jij het?

 • je deelt onze visie en enthousiasme voor onze missie
 • je houdt van organiseren
 • je denkt graag in oplossingen en mogelijkheden
 • je kan goed communiceren, samenwerken en afstemmen
 • je werkt zelfstandig en neemt initiatief
 • je hebt graag collega’s met wie je kunt sparren
 • je kan coördineren en goed plannen
 • je kan dit werk doen als stagiair of als afstudeeropdracht, tegen reis- en onkosten- of een kleine stagevergoeding

Voor meer informatie en reageren

Denk je dat deze stage/ afstudeeropdracht bij het NASF iets voor je is? Of heb je vragen? Laat je horen!

informeer bij: Solveigh Balogh
mail naar: info@nasf.nl
bel naar: 030-8801499

Dokter/ filosoof/ musicus Albert Schweitzer is meest bekend doordat hij in de eerste helft van de 20e eeuw zijn eigen ziekenhuis oprichtte in Lambaréné, Gabon. Iedereen verklaarde hem in die tijd voor gek, maar hij deed het toch, met als gevolg dat hij tot op de dag van vandaag heel veel mensen inspiratie brengt, op handen gedragen wordt door de groten der aarde en in 1952 zelfs de Nobelprijs voor de Vrede kreeg. Dr. Schweitzer was met zijn gevoel voor zingeving, verbinding en spiritualiteit een denker en doener die helemaal past bij onze tijd. Hij vond zíín rol in het beter maken van de wereld, we hopen dat jij die van jou vindt- wie weet wel (even) bij ons.

“Do something wonderful, others may imitate it!”