We zijn er bijna!!!

Afgelopen december hebben wij drie van onze inspirerende gezondheidspioniers bij u geïntroduceerd. Philly, Taabu en Kofi hebben hun wens voor het nieuwe jaar met u gedeeld. We zijn heel blij en dankbaar te kunnen melden dat er inmiddels € 15.797,63 is binnengekomen voor hun fantastische projecten!!!

Een prachtig bedrag € 15.797,63! Maar…we zijn er nog niet…

Om alle drie projecten, die zoveel verschil maken voor de lokale mensen in Sub Sahara Afrika, mogelijk te maken zijn er nog meer donaties nodig. Kies uw favoriete project en doneer nog snel! Uw GEHELE donatie gaat naar hun projecten.

Heeft u de inspirerende filmpjes al bekeken van Philly, Taabu en Kofi? Meer over de projecten:

‘Meisjes naar school’, Zuid-Oeganda

De meisjes van de Buggya en Kayijj Primary School in het Masaka district in Zuid – Oeganda gaan vaak niet meer naar school zodra ze ongesteld worden. Eenmaal uitgevallen gaan ze meestal helemaal niet meer terug en missen ze onderwijs. Voor hen noodzakelijk voor een betere toekomst.

Op de scholen wil Philly zorgen voor schone en veilige toiletten met handwasgelegenheid en herbruikbaar maandverband. Hij wil de meisjes trainen in de productie van herbruikbare maandverbandjes, in een productie unit die in de school komt te staan. Van daaruit kunnen zij maandverband distribueren naar andere scholen. Philly doet dit samen met zijn team en met hulp van de lokale samenleving, die ook ingezet zal worden bij de controle en het onderhoud van de toiletten en productie unit.

Stand project € 5.332,- Benodigd budget € 8.011,- Nog nodig € 2.689,

Ook gaan zij voorlichting op scholen geven over menstruatie hygiёne management (MHM). Niet alleen aan meisjes maar ook aan jongens en leerkrachten. Om het taboe rondom menstruatie te doorbreken en kennis te vergroten. Op deze manier wil Philly zorgen dat de meisjes naar school blijven gaan. In de praktijk zien we dat meisjes als ze hun school afmaken écht een kans hebben op een betere toekomst. Lees meer en be kijk wat we met uw donatie kunnen realiseren.

Helpt U mee aan een betere toekomst voor de meisjes? Geef !

‘Schoon koken voor schone longen’, Oost-Oeganda

In het Tororo district in Oost-Oeganda wordt er nog veel binnenshuis gekookt op open vuur. Kinderen en moeders ademen hierdoor dagelijks in hun hutjes de zwarte en ongezonde rook van het brandhout in, wat tot grote gezondheidsproblemen leidt.

Stand project € 5.098,-. Benodigd budget € 7.656,- Nog nodig € 2.558,-

Taabu wil zich inzetten om in 350 van de meest kwetsbare gezinnen in de regio schone fornuizen te bouwen met een afvoer naar buiten. Het betreft o.a. eenouder gezinnen met kinderen of gezinnen die leven met handicaps of ziektes als AIDS. Taabu en zijn team willen dit doen in samenwerking met een lokaal bouwbedrijf. Zij trainen de vrouwen in het zelf bouwen en duurzame onderhouden van een schoon fornuis. De gezinnen kunnen hierdoor schoon koken en de schone fornuizen verbruiken 70% minder haardhout. Lees meer en kijk en bekijk wat we met uw donatie kunnen realiseren.

Helpt U mee schone longen mogelijk te maken? Geef !

‘Echo voor moeder en kind’, Oost-Ghana

Zwangere vrouwen in Kissiflui in Ghana maken meestal niet de kostbare en zware tocht naar het ziekenhuis in de stad om een echo te laten maken. Ze lopen daardoor risico op complicaties tijdens de zwangerschap en bevalling en vaak komen moeders en baby dan te overlijden.

Stand project € 5.378,-. Benodigd budget € 7.918,- Nog nodig € 2.540,-

Gezondheidspionier Kofi en zijn team willen een echoapparaat en toebehoren aanschaffen en daarmee een echocentrum inrichten in het gezondheidscentrum in Kissiflui. Daar traint hij de staf in het gebruik en onderhoud van het apparaat. Zwangere vrouwen kunnen dan tegen een geringe betaling een gynaecologische echoscopie laten maken, waarmee tijdig eventuele complicaties kunnen worden herkend. Op die manier kunnen zwangere vrouwen die risico lopen, veilig bevallen. We hebben ook op andere plekken gezien dat dit daadwerkelijk baby- en moedersterfte kan helpen voorkomen! Lees meer en kijk wat we met uw donatie kunnen realiseren.

Helpt U mee moeder- en babysterfte te voorkomen? Geef !

Begin 2023 goed en steun!

Uw GEHELE donatie gaat naar deze drie projecten in Afrika.

De meisjes, moeders en kwetsbaren in Sub-Sahara Afrika hebben uw steun heel hard nodig. Mede dankzij uw bijdrage kan gezondheid voor iedereen een stukje dichterbij komen.

Veel dank namens Kofi, Philly, Taabu, de moeders, meisjes en kinderen!

U kunt ook uw bijdrage overmaken naar IBAN NL51 ABNA 0470 380 578 t.n.v. het Nederlands Albert Schweitzer Fonds. Wilt u bijdragen aan specifiek een van de drie projecten vermeldt dan: ‘Meisjes naar school’, Schoon koken voor schonen longen’ of ‘Echo voor moeder en kind’.

Een betere gezondheid leidt naar een betere toekomst!

Kwetsbare groepen in Sub-Sahara Afrika helpen aan een betere gezondheid

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds ondersteunt sinds 1976 kleinschalige gezondheidsprojecten in Sub-Sahara Afrika. Op afgelegen plekken waar bijna niemand anders komt helpen wij kwetsbare groepen mensen aan een betere gezondheid. Deze kleinschalige projecten, geïnitieerd en gedragen door de lokale mensen zelf, zijn concreet, gescreend op duurzaamheid en hebben bewezen écht de gezondheid te verbeteren. Onze projecten zijn gericht op drie thema’s: 1) een gezonde leefomgeving, 2) het vergroten van gezondheidsvaardigheden en 3) het toegankelijk maken van gezondheidszorg. Ze sluiten aan bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Elke euro die wij ontvangen uit donaties zetten we in om de projecten te financieren.

Voor Afrika!

Met uw donatie investeren we in kleine, lokale gezondheidsinitiatieven in Afrika. Omdat we beseffen dat gezondheid je belangrijkste bezit is. U ook? Steun ons dan. Samen maken we het verschil. 

Nieuwsberichten

Gay,Pride,,Uganda,,Africa,2014.,Held,In,Secret,By,Lake

Strenge Anti-lhbtiq-wet ingevoerd in Oeganda

President Museveni van Oeganda heeft ingestemd met nieuwe antihomowetgeving. De wet is één van de strengste ter wereld. Met de...
Philly-detail-zonder-naam-met-meisjes-op-achtergrond

Projecten gestart!

Afgelopen december en januari hebben wij uw aandacht gevraagd voor de nieuwjaarswensen van Taabu, Philly en Kofi. Drie gezondheidspioniers van...
Albert-Schweitzer-ziekenhuis-2

Schoon drinkwater voor 1.200 Oegandezen

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis is een van de partners waar het Nederlands Albert Schweitzer Fonds mee samenwerkt. Via het salarisdonatieprogramma...

Projecten nieuws

IMG_6071

Inenten kinderen mogelijk door koelunits en zonnepanelen- Oeganda

In de rurale gebieden van Kissiflui en Norvisi (Ghana) met 7000 inwoners lijden kinderen aan ziekten die voorkomen kunnen worden...
1 meisjes voor schoolgebouw

Meisjes naar school – Oeganda

Veel meisjes in Oeganda gaan niet naar school of stoppen met school omdat ze ongesteld zijn. Ze hebben geen geld...
IMG_5111

Echocentrum redt moeder en kind – Ghana

Gezondheidspionier Kofi en zijn team willen een echocentrum in de gezondheidskliniek in Kissiflui in Ghana inrichten, waar zwangere vrouwen tijdig...