Trotse Partners

logo ASzHet NASF heeft een bijzondere partnerschap met onze naamgenoot, het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) in Dordrecht. Dit ziekenhuis is sinds 1999 vernoemd naar Albert Schweitzer. Tot het jaar 2013 leidde zijn naam een sluimerend bestaan bij het ziekenhuis. In dat jaar zochten het NASF en ASz contact en startten een veelbelovende samenwerking.

Het NASF helpt het ASz de naam van Albert Schweitzer voelbaarder en herkenbaarder te maken binnen het ziekenhuis. En het ASz helpt het NASF met aandacht en steun bij haar activiteiten. Een echte win-winsituatie.

SPONSORING

De Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) heeft besloten een van onze projecten te steunen. Dit in het kader van het jubileum jaar 2015, 50 jaar na het overlijden van Albert Schweitzer. Hieruit blijkt ook de intensivering van onze samenwerking en partnerschap. Het ASz steunt met €5000 het fietsambulance project in Kenia. Meer informatie: https://www.nasf.nl/coop-kenya/

Het ASz spreekt haar waardering uit over onze toewijding en betrokkenheid bij de persoon van Albert Schweitzer, de naamgever van het ziekenhuis. Van dat soort complimenten worden wij blij!

ALBERT SCHWEITZER PRIJS 2015

Het ASz is de gastheer voor de uitreiking van de Albert Schweitzer Prijs 2015 dat op 10 december heeft plaats gevonden in het auditorium van het ziekenhuis. Meer informatie: https://www.nasf.nl/albert-schweitzer-prijs/

Info bord Rhena in ASzRHENA GEBOORTECENTRUM

Een van de eerste acties van het ASz om de naam Schweitzer meer te laten leven, was het vernoemen van de vernieuwde verlos- en kraamafdeling naar Rhena, de dochter van Albert Schweitzer. Het motto van Albert Schweitzer Eerbied voor het Leven komt hier natuurlijk uitstekend tot zijn recht. Voor de nieuwsgierige bezoekers is een informatiebord over Rhena Schweitzer geplaatst.

PATIENTENKRANTPatientenkrant ASz

De Patiëntenkrant van het ASz heeft in de laatste editie  een mooi artikel over Albert Schweitzer. In het artikel komt onze samenwerking aan bod. En worden patiënten en andere bezoekers van het ASz uitgenodigd om meer te weten te komen over het NASF of wellicht een donatie te doen. Doe iets moois anderen zullen het imiteren.

ALBERT SCHWEITZER HOEK

Het NASF heeft een leunstoel van Albert Schweitzer in bruikleen gegeven aan het ziekenhuis. Alsmede ook wat andere snuisterijen uit Lambarene, de plaats in Gabon waar Albert Schweitzer het oerwoud ziekenhuis startte en jarenlang beheerde. Zodra de werkzaamheden in de centrale hal van het ziekenhuis zijn afgerond, krijgen de curiosa  een mooie plek. Dan voelen bezoekers bij binnenkomst al de verbondenheid met de naamgever van het ziekenhuis.

ALBERT SCHWEITZER DAG – 26/09/2015 

Op zaterdag 26 september  stond Albert Schweitzer centraal als arts in het ziekenhuis en als organist in de Augustijnenkerk in Dordrecht. Een verslag en foto’s leest u hier.

PROJECT ADOPTIE

Heel concreet gaan het ASz en NASF ook gezamenlijk fondsenwerven. De kraamafdeling Rhena zal de spil zijn van deze project adoptie.

ALBERT SCHWEITZER PRIJS 2014

Het ASz heeft een financiële bijdrage gedaan aan de Albert Schweitzer Prijs 2014.

Bedrijven

Het NASF werkt samen met de volgende bedrijven en organisaties:

Lidmaatschap

Het NASF is lid van:
  • One World, journalistiek platform over internationale samenwerking en duurzaamheidsvraagstukken
  • Goede Doelen NL, brancheorganisatie van goede doelen
  • My World Community
cbfanbiVerder heeft het NASF heeft het CBF keurmerk voor kleine doelen en is ANBI gecertificeerd.