Op weg naar een cholera-vrij dorp

 

Farming and Animal Husbandry Project

Farming and Animal Husbandry Project (FAHP) in Kameroen wil schoon drinkwater voor de inwoners van Lobange om ziektes die worden overgebracht via vervuild water terug te dringen. Lobange is een afgelegen dorpje met 2500 inwoners. Omdat de inwoners nu het water uit de rivier Nanwe en kleine modderige en vervuilde bronnen moeten gebruiken, breken geregeld via water overgebrachte ziekten uit, zoals tyfus en dysenterie. Een cholera uitbraak resulteerde enkele jaren geleden in 17 doden.

Microgift voor drinkwatersysteem

Om deze situatie te verbeteren wil FAHP in samenwerking met LiveBuild een drinkwaterleidingsysteem aanleggen. FAHP vraagt aan het NASF financiële ondersteuning van € 5985 voor de aanleg van deze kranen. Het project is onderdeel van een breder Community Led Hygiene and Sanitation Programme wat door onze vaste partner LiveBuild begeleid wordt.

Vanuit een grote natuurlijke waterbron die op 2 kilometer afstand in de heuvels ligt, zullen via een constructie van pijpleidingen, sedimentatie tanks en een opslagtank, 9 kranen worden aangelegd voor het dorp. Het beheer van dit systeem, wat geen ingewikkelde technologie bevat, zal uitgevoerd worden door een lokaal waterbedrijfje. Dorpsbewoners zullen financieel bijdragen om onderhoud uit te kunnen voeren. Er zullen trainingen georganiseerd worden voor het waterbedrijf en de bevolking zal worden voorgelicht op het gebied van water en sanitatie.

 


Geef jij ook voor de gezondheid van Afrika? Jouw gift helpt 100%!

Ja, ik doneer graag een kleine gift met grote impact!

  • doneren via snel en veilig!
  • € 0,00
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.