Mission Evangélique contre la Lèpre, Tsjaad.

Bouw van 2 graanschuren – zo kunnen leden van 2 gehandicapten organisaties hun voedsel goedkoop opslaan en houden ze meer geld over voor hun medische zorg.  

De lokale organisatie Mission Evangélique contre la Lèpre (MECL) in Tsjaad ism de Leprazending wil twee gehandicaptenorganisaties, met in totaal 170 leden in de departementen van Ab Touyour en de Guéra in de Guéra-regio, ondersteunen bij de bouw van twee graanschuren.

Gehandicapten

Gehandicapten in Tsjaad zijn erg arm en moeten hun voedsel vaak opslaan in gemeenschappelijke graanschuren waar ze voor moeten betalen. Dit brengt dus kosten met zich mee, en bovendien zijn ze niet eens zeker dat ze het opgeslagen voedsel terug krijgen, omdat het beheer te wensen over laat.

Geïntegreerd voedselzekerheidsproject voor gehandicapten

MECL heeft in december 2015 een microgift ontvangen van € 5.720 om deze twee gehandicaptenorganisaties te helpen eigen graanschuren te bouwen om zo de voedselzekerheid van hun leden, die behoren tot de gemarginaliseerde groepen in de samenleving, te verbeteren. Verder zal het project ook een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze twee organisaties. Immers, het verzekert een veilige opslagplaats voor voedsel, een zo belangrijk element in het leven van haar leden, vooral tijdens het regenseizoen, de moeilijkste tijd van het jaar. De graanschuur is eveneens een ontmoetingsplek voor mensen met een handicap en gemarginaliseerde mensen die tot voorheen helemaal alleen woonden. Tenslotte creëert zo’n graanschuur ook inkomsten voor de leden via een opslag vergoeding voor graan van anderen.

Ocen Ivan Kenneth

Graanschuren

Voeding & Inkomen

 • Waar

  Guéra-regio, Tsjaad

 • Hiermee helpt u

  Gehandicapten in Tsjaad

 • Kosten project

  € 5.720 

 • Status project

  Afgerond