‘Schoon en veilig water’ voor ‘vergeten’ gemeenschappen in Sub-Sahara-Afrika

In het voorjaar zijn we gestart met onze campagne voor ‘schoon en veilig water’ voor ‘vergeten’ en achtergestelde gemeenschappen in o.a. Kenia en Ghana. We vroegen aandacht voor watervoorzieningen bij een ziekenhuis in Kenia en in de buurt van een plattelandsschool in Ghana. We zijn verheugd te vermelden dat we het project in Kenia inmiddels mogelijk hebben kunnen maken. Veel dank voor de donaties hiervoor!

Iedere dag is waterdag!

We willen daarom ook graag de bewoners in Abrubruwa in Ghana helpen aan het noodzakelijke schone water. In dit gebied halen zij nog steeds water uit vervuilde poeltjes en riviertjes. Voor ons toch onvoorstelbaar met altijd schoon water en een kraan in onze directe omgeving!

Vervuild en onveilig water drinken betekent met name voor kleine kinderen en ouderen risico lopen op levensbedreigende ziektes, zoals diarree. Volgens de WHO (maart 2022) sterven er jaarlijks 829.000 mensen wereldwijd aan diarree door onveilig water, sanitaire voorzieningen en hygiëne (WASH), waarvan 29.7000 kinderen onder de 5 jaar. Dit is een belangrijke reden om ons te blijven inzetten voor ‘schoon en veilig water’ voor iedereen!

 

 

 

 

 

 

 

Meisjes, kinderen en vrouwen in Abrubruwa, Ghana moeten vaak uren lopen op zoek naar water waardoor ze niet naar school kunnen of ze geen inkomen kunnen verdienen voor hun gezin. Bovendien is het lang niet altijd veilig tijdens hun lange looptocht. Via een watervoorziening (waterput met waterpomp) dichtbij school in het dorp, hoeft dit niet meer.

Help je mee dit mogelijk te maken?

Doneer voor een waterput en waterpomp bij de plattelandsschool in Abrubruwa, Ghana!

Veel dank namens de gehele community in Abrubruwa, Ghana!

 

 

https://tikkie.me/pay/NASF/i1Sq51DKHuXt4tn3p25taa