Meisjes naar school – Oeganda

1 meisjes voor schoolgebouw

Veel meisjes in Oeganda gaan niet naar school of stoppen met school omdat ze ongesteld zijn. Ze hebben geen geld voor maandverband en er zijn geen schone en veilige wc’s op school en er is geen handwasgelegenheid. Gezondheidspionier Philly's wil ervoor zorgen dat de meisjes in het Masaka district in Oeganda naar school kunnen blijven gaan, onderwijs krijgen en zo uitzicht hebben op een betere toekomst.

Schone en veilige wc's en herbruikbaar maandverband

Meisjes in Oeganda zijn kwetsbaar. Onderwijs voor meisjes is noodzakelijk voor het verbeteren van hun positie en gezondheid en om de armoede te ontvluchten.

Philly wil graag met zijn team sanitaire voorzieningen (bouwen voor de meisjes van de Buggya en Kayijja Primary school in het Masaka district en een productiebedrijfje opzetten om herbruikbaar maandverband te maken. Hij wil de meisjes trainen in het zelf maken van herbruikbaar maandverband. Om de taboe rondom menstruatie te helpen doorbreken wil hij ook voorlichting geven over Menstruatie Hygiëne Management aan de leerkrachten, meisjes én jongens. Lees meer https://ap.lc/q4bYy

Voor Philly’s wens ‘Meisjes naar school' is € 8.011,- nodig. Help je mee dit mogelijk te maken? https://ap.lc/yWnmK of scan de Tikkie code.

Helpt u mee aan het mogelijk maken van 'Meisjes naar school' in Zuid-Oeganda? 

Voor het project van Philly is € 8.011,- nodig. 

Steun Philly of maak uw bijdrage over naar IBAN NL51 ABNA 0470 380 578 t.n.v. Nederlands Albert Schweitzer Fonds o.v.v. ‘Meisjes naar school'.