Realisatie watervoorziening

Zo simpel als schoon water.

Onlangs werd Frits van Es door organisatie PUM (Programma Uitzending Managers) uitgezonden naar Kenia, naar de omgeving van Oyugis, waar hij een ziekenhuis hielp. Tijdens zijn reis bracht hij ook een bezoek aan Lwala Kogweno, een plattelandsgemeenschap met zo’n 3.500 inwoners.

De heer Van Es zag met eigen ogen de verbetering van de watervoorziening die hier is gerealiseerd, met financiering van het NASF: Voorheen liepen vrouwen en meisjes uren per dag om water te halen uit de rivier. Dit was was niet schoon en kostte veel tijd. De enige put die er was bood te weinig water, bovendien van povere kwaliteit. Onder leiding van James Mboya, tevens werkzaam in het lokale Matata ziekenhuis, werd de put dieper uitgegraven en voorzien van een elektrische pomp, een wateropslagtank en een kraan.

James Mboya maakte een zorgvuldige en idealistische indruk. Ik heb hem twee weken lang dagelijks gezien, omdat hij ook in het Matata ziekenhuis werkt, waar ik was voor PUM. Hij doet veel voor de community en ook voor waterwerk in de regio. Nu halen de omwonenden hun water uit de kraan. Zo’n 50 huishoudens betalen 50 eurocent per maand voor de benodigde elektriciteit en kunnen dan onbeperkt water halen. Een mooie verbetering”, aldus dr. Van Es.

AWAch met mw Akal
Ocen Ivan Kenneth

Zo simpel als schoon water

Water & sanitatie

 • Waar

  Oyugis, Kenia

 • Hiermee helpt u

  Tenminste 50 huishoudens

 • Kosten project

  € 4.000,-

 • Status project

  Afgerond