Richard Mwanjasi gaat voor water

Richard Mwanjasi is de man achter onze partnerorganisatie Hope for Relief in Malawi. Zijn missie: "Ervoor zorgen dat kleinere gemeenschappen op het platteland van Malawi zelfredzaam worden. Jongeren spelen daarin een grote rol. Zij hebben de toekomst!". Hope for Relief werkt voornamelijk met en voor jongeren, op het gebied van onderwijs en gezondheid.

Rumphi en Chipita districts Malawi werkgebied Hope for Relief

Nergens schoon water

In het dorp Mzuzi wonen 10.213 mensen. Er is niet één schoon drinkwaterpunt. Dat betekent dat de 1.092 oudere mensen, 307 mensen met een handicap en 6.500 kinderen en vrouwen geen schoon drinkwater hebben. Zij zijn extra kwetsbaar voor ziektes die veroorzaakt worden door vervuild drinkwater. In 2019 nog overleden er 31 mensen aan cholera. 

Richard en team gaat hier verandering in brengen. De mensen uit het dorp gaan onder begeleiding van Richard 2 watertanks plaatsen, het dorp van schoon en veilig drinkwater gaan voorzien. Vanuit de tanks loopt het water naar 10 verschillende kranen, die op verschillende strategische locaties worden geplaatst, zodat iedereen er gebruik van kan maken.

 

Eigen verantwoordelijkheid

Het is belangrijk dat de mensen uit het dorp verantwoordelijk worden voor het onderhoud van de waterconstructie én dat iedereen het belang van hygiëne en schoon water kent. En het is belangrijk dat de mensen uit het dorp zelf financieel bijdragen. Dat doen ze door een soort water-abonnement te betalen van 1 euro per maand. Dat is goed betaalbaar voor iedereen. Met het abonnementsgeld wordt het onderhoud en de voorlichting bekostigd in de toekomst. Richard begeleidt het dorp in dit hele proces en houdt ons op de hoogte!

 

Subsidie: € 4.675