Water en moestuinen voor gezondheid weeskinderen

Op de openbare school in Buweke, een agrarisch dorp in het Luwero district in Oeganda, zitten zo’n 550 kinderen. Het zijn voornamelijk weeskinderen. De hygiënische situatie op school laat zeer te wensen over. De toiletten zijn oud en smerig en vormen een gevaar voor de weeskinderen. Voor schoon drinkwater moeten de kinderen ver lopen. Veel kinderen zijn ondervoed.

Kinderen die ondervoed zijn, ontwikkelen zich minder goed en presteren slechter op school. Ondervoeding en gebrek aan schoon water en wc's zijn belangrijke redenen waarom kinderen te vroeg stoppen met school. Lokale organisatie Maganjo Farmers’ Association wil dolgraag de situatie voor de weeskinderen in Buweke verbeteren. Zij leggen een latrine en een regenwatertank bij de school aan. De ondervoeding bestrijdt de organisatie met het schenken van 5 fruitbomen en het geven van voorlichting over aanleg en onderhoud van moestuinen en boomgaarden. Al eerder, in 2016, realiseerde MAFA met succes met NASF-financiering een vergelijkbaar project voor een andere school in het Luwero District.

Voor het project in Buweke is zo’n 5.000 euro nodig. Voor nog geen tientje per kind kunnen we concreet verschil maken in hun leven!

Deze latrine realiseerde MAFA in 2016 voor een lagere school in het Luwero district. Ook met NASF financiering.
Deze latrine realiseerde MAFA in 2016 voor een lagere school in het Luwero district. Ook met NASF financiering.
MAFA director

Mubiru Abu Kubooza, directeur MAFA

Stichting Muganjo Farmer's Association (MAFA)

 • Waar

  Mityebiri SDA Primary School in Luweero District, Oeganda

 • Hiermee helpt u

  550 weeskinderen

 • Kosten project

  € 5.000

 • Status project

  Lopend