SDGs breed

Onze projecten

Er is veel goeds te melden over de vooruitgang van de gezondheid in Afrika. De levensverwachting is de afgelopen decennia ruim verdubbeld naar 61 jaar. Steeds meer kinderen onder vijf jaar groeien gezond op. De situatie stemt hoopvol voor de toekomst. Redden we het om met zijn allen de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te realiseren tegen 2030? Er is nog veel te doen, maar we zijn goed bezig! 

 

In de gezondheidszorg in Afrika gebeurt enorm veel. Voorbeelden van doorbraken in onderzoek en behandeling van levensbedreigende ziektes zijn talrijk en blijven toenemen. Een groeiende groep gezondheidspioniers komt met innovaties en oplossingen die gezondheidsproblemen effectief aanpakken. De ontwikkelingen in de gezondheidszorg stemmen hoopvol, maar het systeem is nog fragiel. 

Het Albert Schweitzer Fonds wil zorgen dat nog meer kansarme mensen zo snel mogelijk toegang hebben tot goede gezondheidszorg en preventie. 

Het continent gaat vooruit, maar voor te veel Afrikanen is een goede gezondheid nog een uitdaging. Eenvoudige, slimme gezondheidsinitiatieven van kundige mensen kunnen dan onvoorstelbaar veel betekenen. Wij noemen deze kundige mensen ‘gezondheidspioniers’. Met hun initiatieven betreden zij nieuwe paden van gezondheidszorg in Afrika. Hun projecten steunen wij, met kleine bedragen, zo’n 30 per jaar. Het Albert Schweitzer Fonds levert daarmee een bijdrage aan het behalen van de doelen van de VN.

We bouwen samen met Afrikaans en Nederlands talent aan slimme gezondheidsinitiatieven die het verschil maken. Bouw je met ons mee?

Actuele projecten

IMG_6071

Inenten kinderen mogelijk door koelunits en zonnepanelen- Oeganda

In de rurale gebieden van Kissiflui en Norvisi (Ghana) met 7000 inwoners lijden kinderen aan ziekten die voorkomen kunnen worden...
1 meisjes voor schoolgebouw

Meisjes naar school – Oeganda

Veel meisjes in Oeganda gaan niet naar school of stoppen met school omdat ze ongesteld zijn. Ze hebben geen geld...
IMG_5111

Echocentrum redt moeder en kind – Ghana

Gezondheidspionier Kofi en zijn team willen een echocentrum in de gezondheidskliniek in Kissiflui in Ghana inrichten, waar zwangere vrouwen tijdig...