SDGs breed

Onze projecten

Er is veel goeds te melden over de vooruitgang van de gezondheid in Afrika. De levensverwachting is de afgelopen decennia ruim verdubbeld naar 61 jaar. Steeds meer kinderen onder vijf jaar groeien gezond op. De situatie stemt hoopvol voor de toekomst. Redden we het om met zijn allen de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te realiseren tegen 2030? Er is nog veel te doen, maar we zijn goed bezig! 

 

In de gezondheidszorg in Afrika gebeurt enorm veel. Voorbeelden van doorbraken in onderzoek en behandeling van levensbedreigende ziektes zijn talrijk en blijven toenemen. Een groeiende groep gezondheidspioniers komt met innovaties en oplossingen die gezondheidsproblemen effectief aanpakken. De ontwikkelingen in de gezondheidszorg stemmen hoopvol, maar het systeem is nog fragiel. 

Het Albert Schweitzer Fonds wil zorgen dat nog meer kansarme mensen zo snel mogelijk toegang hebben tot goede gezondheidszorg en preventie. 

Het continent gaat vooruit, maar voor te veel Afrikanen is een goede gezondheid nog een uitdaging. Eenvoudige, slimme gezondheidsinitiatieven van kundige mensen kunnen dan onvoorstelbaar veel betekenen. Wij noemen deze kundige mensen ‘gezondheidspioniers’. Met hun initiatieven betreden zij nieuwe paden van gezondheidszorg in Afrika. Hun projecten steunen wij, met kleine bedragen, zo’n 30 per jaar. Het Albert Schweitzer Fonds levert daarmee een bijdrage aan het behalen van de doelen van de VN.

We bouwen samen met Afrikaans en Nederlands talent aan slimme gezondheidsinitiatieven die het verschil maken. Bouw je met ons mee?

Actuele projecten

1 5.3 Kidscare

‘Every child matters’ – Therapiecentrum in Kenia geopend!

De uitbreiding van het behandelcentrum, instrumentarium en het zorgprogramma voor 300 kinderen met lichamelijke of geestelijke beperkingen is succesvol gerealiseerd!...
Collage Abrubruwa Ghana Afbeelding2

‘Schoon en veilig water’ voor ‘vergeten’ gemeenschappen in Sub-Sahara-Afrika

In het voorjaar zijn we gestart met onze campagne voor ‘schoon en veilig water’ voor ‘vergeten’ en achtergestelde gemeenschappen in...

Ecologisch verantwoorde toiletten aangelegd

Een Ecosan toilet is een eenvoudig te bouwen, duurzaam toilet waarbij de afvalstoffen omgezet worden in meststof voor de landbouw....