Schoon drinkwater en schone toiletten bijna een feit voor 550 scholieren, leraren en vrijwiligers in Beli, Kameroen

Op het platteland van de Région Nord, Maroua, in Kameroen zijn vrijwel geen basis voorzieningen die wij noodzakelijk vinden en bovendien heel normaal in onze leefomgeving. In plattelands gemeenschap Beli zijn vrijwel geen voorzieningen voor veilig, schoon drinkwater en sanitair. Iets dat veel ziekte veroorzaakt.

Kwetsbare mensen zoals kinderen en ouderen lopen hoge risico’s op water gerelateerde ziektes en aandoeningen. Slechte hygiënische en drinkwater omstandigheden werken ziektes in de hand en kunnen oorzaak zijn van frequent schoolverzuim en zelfs van schooluitval. Deze situatie kan echter vrij eenvoudig opgelost worden. Réseau Education Pour Tous en Afrique (REPTA) ontfermt zich over het welzijn van Beli, met name de kinderen, en vroeg het NASF om financiering voor de aanleg van een toiletgebouw voor 550 schoolgaande kinderen, leraren en vrijwilligers van de school.

Concreet bouwt lokale organisatie REPTA een latrine bij de school met 4 toiletten. Er wordt een waterpomp aangelegd voor schoon drinkwater en de kinderen op school krijgen les over hygiëne en gezondheid. Om draagvlak te hebben bij de lokale bevolking is een commissie aangesteld die het eigendom en de zeggenschap over de basisvoorzieningen regelt en verankert. Dit alles zorgt ervoor dat de kinderen, leraren en vrijwilligers de beschikking hebben over schone toiletten en veilig drinkwater en leren over het belang hiervan. Een mooi concreet en belangrijk streven. De bouw schiet inmiddels aardig op. Trots op wat er tot nu toe is neergezet, ontvingen wij deze foto’s van de voortgang.

De werkzaamheden gaan gestaag door. Binnenkort zullen de toiletten en de waterpomp functioneren en zorgen voor betere gzondheid voor de 550 kinderen, leraren en vrijwilligers van de Beli school.

 

Wil je meehelpen de gezondheid van deze en andere mensen te beschermen met een basis behoefte zoals schoon water en sanitatie? Jouw gift helpt 100%!

Ja, ik doneer graag een kleine gift met grote impact!

  • doneren via snel en veilig!
  • € 0,00
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.