Een kleine kliniek voor moeder en kind op het platteland in Ghana

In plaats van onder een boom, straks gezondheidsvoorlichting, vaccinaties, wegen van baby’s onder een dak! RUCAF maakt het waar. Met dank aan de donateurs van het NASF.

Rural Child Aid Foundation (RUCAF) is een jonge Ghanese organisatie. Ze hebben nog weinig projectervaring, maar pakt de zaken goed en grondig aan. RUCAF wil de gezondheid verbeteren van de mensen op het platteland van Osaie Krodua, gelegen in de Cetral Region. Er is hier grote behoefte aan een betere plek voor het bieden van eenvoudige gezondheidszorg en gezondheidsvoorlichting aan de plaatselijke bevolking. Er is een betere plek nodig waar gezondheidswerkers patiënten kunnen ontvangen en helpen dan onder een boom!

RUCAF vroeg het NASF financiering voor de aanleg van een simpel gebouwtje dat zal gaan dienen als gezondheidspost voor eerste hulp en voorlichting vooral gericht op moeder- en kindzorg. Ongeveer 1500 mensen, in het bijzonder moeders en kinderen, maken straks gebruik van deze kleine kliniek.

Voor dit project vroeg RUCAF aan het NASF een bijdrage van ongeveer 5.500 euro.

Dit geld wordt gebruikt voor:

  • Het aanschaffen van het benodigde bouwmateriaal;
  • De bouw van het overdekte kliniekje

De lokale bevolking zet zijn schouders eronder en wordt ingezet voor de bouwwerkzaamheden (waterleidingen, muren etc.). De bouw is gestart! Graag delen we de eerste foto’s.


Wil je meehelpen de gezondheid van deze en andere moeders en kinderen te beschermen? Jouw gift helpt 100%.

Ja, ik doneer graag een kleine gift met grote impact!

  • doneren via snel en veilig!
  • € 0,00
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.